EF » EFnet » Novice » Delo mene išče: Gradimo mostove med študenti in podjetji

Delo mene išče: Gradimo mostove med študenti in podjetji

18.04.2024

V sredo, 17. aprila 2024, so se hodniki Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani napolnili s stojnicami podjetij na kariernem sejmu Delo mene išče. Sejem je organiziral Karierni center EF v sodelovanju s študentskim društvom Management Group. Namen sejma je študentom predstaviti trg dela, delodajalce in karierne možnosti, ki jih le ti ponujajo. Najbolj zainteresirani pa so se lahko s podjetji spoznali tudi 1-na-1, na hitrih zmenkih.

Karierni sejem Delo mene išče je dogodek, kjer študentje lahko navežejo stike z bodočimi delodajalci, ali pa samo pridobijo informacije o delovnih mestih, zato se je sejma udeležilo ogromno študentov, tako tisti, ki so aktivno in neaktivno iskali delo.

V letošnji izvedbi se je predstavilo 30 podjetij, študentsko društvo Management group ter študentska organizacija Povezani EF. Najbolj prepoznavna podjetja, ki so pri sejmu sodelovala, so Gen-i, Lidl, BeTerna, NLB, PWC, Henkel, KPMG in Triglav in so študentom ponujala tako študentsko delo, kot tudi plačano prakso in redno zaposlitev. V sklopu sejma so študentje lahko pridobili več znanja in samozavesti pred prvim vstopom na trg dela na delavnicah, kot je ”Skrivnosti uspešnih razgovorov – kako navdušiti delodajalca?” in ”CV writing: Tips and tricks”.

Študent, ki se je letos prvič udeležil kariernega sejma, nam je zaupal svojo izkušnjo: ”Ustavil sem se pri NLB-ju, ker si želim v prihodnosti delati v bančnem svetu. Ponujajo širok spekter zaposlitev, od investiranja, do trgovanja z delnicami, do prodaje in marketinga. Vidim se predvsem na področju financ ali marketinga in glede na to, da je NLB ena največjih slovenskih bank, mislim, da je prava izbira za bodočega delodajalca.”

Letošnji karierni sejem je bil ključna priložnost za študente, da premostijo vrzel med akademskim svetom in trgom dela. Današnji študentje ne iščejo samo zaposlitve, temveč gradijo želijo graditi razburljive kariere in iščejo vrata, ki jih je treba še odpreti.

Klara Lebeničnik, Efnews


Image gallery:

Publish your comment: