EF » EFnet » Novice » Naši košarkarji so novi prvaki Univerzitetne košarkarske lige

Naši košarkarji so novi prvaki Univerzitetne košarkarske lige

24.04.2024

V ponedeljek 22. aprila se je finalnimi tekmami končalo tekmovanje v SPALDING UKL 2023/24. Zmagovalci SPALDING UKL 2023/24 so postale »športnice« in »ekonomisti«.

Košarkarska selekcija Ekonomske fakultete je v ponedeljek v velikem finalu slavila zmago proti izjemni selekciji Fakultete za elektrotehniko in s tako osvojila naslov PRVAKOV UNIVERZITETNE KOŠARKARSKE LIGE.

Finale (moški) – 22. april 2024:
Fakulteta za elektrotehniko – EKONOMSKA FAKULTETA 68 : 69

FE: Jurak 17, Drenik 16, Żižmond 10, Loboda, Čagalj in Kramberger 8, Hrenovec 1

EF: Šujica 17, Rożanc 16, Hotko 13, Pavliha 11, Ribič 9, Trifunovič 3.

Odličen začetek »elektrotehnikov«, ki so z atraktivno igro pod obročem in natančnimi meti za tri točke rahlo šokirali »ekonomiste« in tako tudi dobili prvo četrtino z rezultatom 24 : 9. »Ekonomisti« so v drugi četrtini ob glasnem navijanju svojih navijačev počasi lovili nasprotnika in v zadnji minuti prvega polčasa celo prešli v vodstvo. V tretji četrtini sta se ekipi
skozi celoten drug polčas izmenjavali v vodstvu. Tako se je tudi zadnja četrtina končala z rezultatom 62 : 62. V podaljšku so imeli nekaj več športne sreče »ekonomisti«, ki so ponovno osvojili naslov prvaka. Čestitke obema ekipama za fenomenalen finale, ki je navdušil vse prisotne v dvorani.

Končni vrstni red (moški) – nosilci medalj:

  1. Ekonomska fakulteta

2. Fakulteta za elektrotehniko

3. Fakulteta za strojništvo

Za najkoristnejšega igralca (MVP) SPALDING UKL je bil izbran naš študent Luka Rožanc.

Tekma je bila odigrana ob bučni podpori navijačev, ki so ustvarili izjemno vzdušje. Pri končni podelitvi medalj je sodeloval tudi naš dekan prof. dr. Tomaž Turk.


Publish your comment: