EF » EFnet » Novice » Čestitke novim članom kluba Beta Gama Sigma

Čestitke novim članom kluba Beta Gama Sigma

24.05.2024

V četrtek, 23. maja 2024, je Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani gostila slovesnost ob podelitvi častnih listin 14. generacije združenja Beta Gama Sigma Ekonomske fakultete. Združenju BGS lahko pridružijo le tisti, ki študirajo na šolah z AACSB akreditacijo in letos je v 14. generaciji to posebno vabilo dobilo 85 študentov.

Beta Gama Sigma international je nastala v Ameriki davnega leta 1913, Ekonomska Fakulteta pa je med prvimi v tem delu Evrope leta 2012 ustanovila klub Beta Gama Sigma, da bi svojim študentom omogočila enak možnosti in dostop do enakih priložnosti, kot jih omogočajo svetovno najboljše poslovne šole. Danes je naša fakulteta ena od le dveh v regiji, ki imajo to prestižno združenje.

Kot vsaka slovesnost, se je tudi ta začela s pozdravom novih članov, posebnih gostov in seveda sorodnikov in prijateljev, ki so ponosno spremljali študente in študentke ob tej posebni priložnosti. Dekan, prof. dr. Tomaž Turk je nove člane BGS spodbudil k povezovanju predvsem z namenom strokovnega povezovanja in izmenjave dobrih praks ter zaključil z besedami: “Danes je dan, ko se lahko veselimo skupaj  vašega uspeha, vašega trdega dela in ob tem bi se zahvalil tudi vsem, ki so vam pomagali na tej poti, ki ste jo opravili na naši fakulteti.

V Beta Gama Sigma družino pa sta bila povabljena dva častna člana Katja Goljar in Bojan Ivanc. Kot prva častna gostja je plaketo dobila Katja Goljar, diplomantka magistrskega programa IMB ter mlada podjetnica, ki s prijateljico gradi znamko trajnostne mode Relove. Goljar je zbranim položila v srce naj ohranjajo ‘začetniški um’, strast, ki poganja inovativnost in samozavest, ki so jo pridobili tekom študija, ter jih opomnila še: “Ko dosežete uspeh, ne pozabite pomagati drugim. Ko služite drugim spoznate,da svet potrebuje točno to, kar mi lahko ponudite.”

Drugi častni član, Bojan Ivanc, univerzitetni diplomiran ekonomist, CFA in glavni ekonomist Gospodarske zbornice Slovenije, ki se je izobraževal tudi v Franciji, je bil v času študija član kluba ‘Top 20’, saj BGS niti še ni bilo. “Priporočam vam, da vsake dva meseca preberite kakšno zahtevno knjigo, ki vam bo odprla horizont razmišljanja,” je bilo le eno priporočilo od mnogih, ki jih je Ivanc podal novim članom BGS.

Sledila je podelitev listin 85 novim članom. Člani so listine prejeli iz rok dekana UL EF prof. dr. Tomaža Turka in svetovalke Kluba BGS EF prof. dr. Katarine Katje Mihelič.

Iskrene čestitke vsem članom in srečno na svojem kariernem popotovanju.

Danica Tajčman, Efnews


Image gallery:

Publish your comment: