EF » EFnet » Novice » Magistrski program Mednarodno poslovanje prepoznan in uvrščen na ugledno mednarodno lestvico QS MBA/Masters 2024

Magistrski program Mednarodno poslovanje prepoznan in uvrščen na ugledno mednarodno lestvico QS MBA/Masters 2024

22.05.2024

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se je z magistrskim programom Mednarodno poslovanje (Master’s programme in International Business) uspela uvrstiti na ugledno mednarodno lestvico QS (QS International Trade Rankings MBA/Masters 2024).

Mednarodna lestvica QS International Trade Rankings MBA / Masters 2024  izbira in uvršča najboljše magistrske in MBA programe mednarodnega poslovanja. Gre za globalno lestvico, ki pri ustreznosti meril in kakovosti uvrščenih programov sodeluje s Hinrichovo fundacijo. Razvrstitev  programov in merila za kakovost ocenjevanja programov se osredotočajo predvsem na vsebino predmetov, povezanih z mednarodnim poslovanjem – mednarodnim trženjem in prodajo, logistiko, kulturo podjetij, mednarodnimi financami, itd. Najboljši tovrstni programi, ki so uvrščeni na to lestvico, imajo tudi profesorje z bogatimi izkušnjami iz poslovne prakse in različnih industrij ter so vsebinsko prilagojenimi aktualnim mednarodnim izzivom.

Magistrski program Mednarodno poslovanje, ki je bil prepoznan in uvrščen na to lestvico, vodi prof. dr. Maja Zalaznik, ki je ob uvrstitvi povedala: “Program Mednarodno poslovanje, ki ga vodim na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani že vrsto let, je na mednarodni lestvici QS dosegel 47. mesto med 73 programi, kar je velik uspeh in priznanje za kakovost našemu pedagoško raziskovalnemu izvajanju na tem področju, odlični profesorski ekipi in študentom, pa tudi vsem predavateljem, ki prihajajo iz prakse”. Izpostavila je tudi: “Vsako leto razpišemo okoli 60 mest, vendar je zanimanje res veliko. V študijskem letu 2024/2025 smo prejeli 142 prijav, vpisali smo 62 študentov. Trenutno je v 1. in 2. letnik vpisanih 124 študentov, skupaj z absolventi 176. Ponosni smo tudi na mednarodno raznolikost naših študentov, saj 30 % študentov prihaja iz tujine –  letos npr. iz 17 različnih držav..

Prof. dr. Tomaž Turk, dekan Ekonomske fakultete pa je ob tem uspehu povedal: “Naša fakulteta ostaja zavezana odličnosti in nenehnemu izboljševanju izobraževalnih programov. Uvrstitev na QS ranking je priznanje, ki nas spodbuja k nadaljnjemu razvoju in inovacijam. Veselimo se prihodnjih izzivov in priložnosti za nadaljnje izboljšave. Raznolikost, ki jo ta program prinaša, bogati naše izobraževalno okolje in omogoča študentom pridobivanje dragocenih mednarodnih izkušenj in perspektiv.”

Prof. dr. Maja Zalaznik je ob tem poudarila, da je pomembna dodana vrednost tega programa v očeh študentov dobra povezanost z gospodarstvom, od dela na projektih in realnih primerih iz prakse, do gostovanj predavateljev z mednarodnimi poslovnimi izkušnjami. “To študentom približa aktualni poslovni svet in jim omogoča širši uvid v mednarodne trende in prakse.”


Publish your comment: