EF » EFnet » Napovedujemo » Odprti dialogi z dr. Melanie Rieback: Poti do gospodarstva prihodnosti

Odprti dialogi z dr. Melanie Rieback: Poti do gospodarstva prihodnosti

22.05.2024

Ljubljana – Policy Lab, miselni laboratorij na čelu razvoja novih ekonomskih paradigem, napoveduje dva pomembna dogodka, ki bosta raziskovala poti do gospodarstva prihodnosti. Skupaj z Ekonomsko fakulteto pripravljajo predavanje v okviru znanstvo raziskovalnega seminarja, v torek, 4. junija, ob 18.30.

Dr. Melanie Rieback, izjemna predavateljica Podjetništva onkraj rasti (Post Growth Entrepreneurship) na Univerzi v Amsterdamu, večkrat nagrajena inovatorica in direktorica inkubatorja Radically Open Security ter zagonskega podjetja Non-profit Ventures, bo v središču dogodkov.
Dr. Rieback bo skupaj z eminentnimi slovenskimi gosti, razpravljala o tem, kako lahko inovativne prakse in strategije transformirajo naše gospodarske in poslovne modele v vzor trajnostne preobrazbe na globalni ravni. Zdaj je čas, da ponovno izumimo naše gospodarstvo in ustvarimo novo “normalno” poslovanje.

Oba dogodka bosta potekala v torek, 4. junija 2024, v Ljubljani in bosta osredotočena na trajnostne ekonomske modele, ki združujejo poslovno uspešnost z ekološko odgovornostjo in družbeno pravičnostjo.


Prvi dogodek: Posvet s ključnimi deležniki

Kdaj: 11.00 – 13.00

Kje: Računalniški muzej v Ljubljani

Dr. Rieback se bo pogovarjala z Matevžem Frangežem iz Ministrstva za gospodarstvo, Lejo Drofenik Štibelj iz Ministrstva za solidarno prihodnost, Mojco Žganec Metelko iz Zavoda Knof in Matejem Rusom iz organizacije Startup Slovenija (TBC). Pogovor bo moderirala bo novinarka Tea Šentjurc.

Namen posveta je spodbuditi dialog med ključnimi deležniki o oblikovanju politik in praks, ki bodo slovensko gospodarstvo usmerile v trajnostno smer.

Prijavite se lahko tukaj.


Drugi dogodek: Interaktivno predavanje

V okviru znanstvenoraziskovalnih seminarjev bo imela Melanie Rieback predavanje tudi na Ekonomski fakulteti.

Dr. Rieback bo imela predavanje, po katerem bo sodelovala v razpravi z dr. Alešem Pustovrhom z Ekonomske fakultete, Univerza v Ljubljani in Ano Struna Bregar iz CER – partnerstvo za trajnostno gospodarstvo. Moderirala bo Kim Turk Mehes, Deloitte Slovenia. 

  • Kdaj: 18.30 – 20.00
  • Kje: Ekonomska fakulteta, Ljubljana

O Policy Lab
Namen dogodka je ocena stanja na področju Podjetništva onkraj rasti (Post Growth Entrepreneurship) v Sloveniji. Dogodek predstavlja doprinos k širši vseevropski raziskavi, v katero je Policy Lab vključen v okviru programa Obzorje Evropa, projekt ‘GreenPaths‘, ki se osredotoča na razvoj znanja o poteh zelenega pravičnega prehoda. Naš interdisciplinarni pristop omogoča ustvarjanje vozlišča za izmenjavo znanj, strategij in praks med strokovnjaki, oblikovalci politik in podjetniki. Policy Lab je proaktivni think-tank, ki se zavzema za razvoj znanja in politik, ki podpirajo trajnostno prihodnost.


Image gallery:

Publish your comment: