EF » EFnet » Napovedujemo » Vabljeni na 31. študentski tek na grad

Vabljeni na 31. študentski tek na grad

17.05.2024

V torek, 21. maja 2024 vas vabimo na tradicionalni Študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo Študentski tek na grad spodbujamo gibanje za zdravje – spodbujamo tek, kot najbolj dostopno oblik športno gibalne aktivnosti. 

Od leta 2016 pa je Študentski tek na grad tudi dobrodelna prireditev s katero študente spodbujamo k solidarnosti in dobrodelnosti. V sodelovanju s Slovensko Karitas in Mlado Karitas bomo tudi letos zbirali prehranske izdelke ter izdelke za higiensko rabo za potrebe družin v stiski. Pridružite se tudi ti študentskemu teku dobrodelnosti in solidarnosti.  Vsaka malenkost šteje, saj skupaj lahko zberemo tono pomoči;)

Bistvo Študentskega teka na grad ni tekmovalnost. Študentski tek na grad je športno rekreativno tekaško druženje na trasi dolžine zgolj 2,3 km. Teka se lahko udeležite brez meritve časa – brez končne razvrstitve ali z meritvijo časa. 

Prijave v kategorijo »z meritvijo časa« bomo sprejemali do nedelje, 19. maja, medtem ko bodo prijave v kategorijo »brez meritve časa« možno na dan teka, 21. maja, na Prešernovem trgu med 17 in 18 uro. 

Kljub temu, da je Študentski tek na grad namenjen predvsem študentom, lahko na teku sodelujete vsi v treh kategorijah: študenti, dijaki in občani (brez omejitev). 

Ne odlašaj in se prijavi zdaj!  Prijavite setukaj.

31. študentski tek na grad podpirajo: ŠOU v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana v okviru letnega programa športa, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Športna unija Slovenije v okviru programa Slovenija v gibanju, Fundacija za šport, ARC-Kranj d.o.o. z blagovno znamko OSHEE, Slovenska Karitas in Mlada Karitas.


Publish your comment: