EF » EFnet » Novice » Sprejem brucev na Ekonomski fakulteti

Sprejem brucev na Ekonomski fakulteti

01.10.2024

V ponedeljek, 30. septembra 2024, se je na Sprejemu brucev Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani zbrala nova generacija nadobudnih študentk in študentov, ki so radovedno, malce zadržano, a pogumno stopili v novo poglavje svojega življenja.

Tako je sprejem, ki se je zgodil dan pred uradnim začetkom študijskega leta,  študentkam in študentom napovedal, da jih v naslednjih letih čaka trdo delo, veliko učenja ter predanost študiju, obenem pa ne bo manjkalo zabave in nepozabnih trenutkov. 

Bruce je najprej nagovoril dekan, prof. dr. Tomaž Turk in jim namenil nekaj besed o vrednosti študija na UL EF: “Verjetno ste že kdaj slišali, da sodimo v 1 % najboljših poslovnih ekonomskih šol na svetu. To pa ni zaradi nas profesorjev, ker imamo neko kaprico, da bi rabi bili najboljši, ampak zaradi vas. Vaša diplomska listina, ki jo boste prejeli na koncu študija, je cenjena povsod po svetu.“  

V nadaljevanju je prof. dr. Mitja Kovač je praznovanje začinil s tisoč let staro zgodbo o nastanku univerze in jih opomnil na vrednote in pravila fakultete. “Ker naša vizija ni samo ustvarjanje novega znanja, ampak širjenje naših vrednot, naših idej.” 

Na Sprejemu so imeli bodoči študentje možnost spoznati profesorje zimskega semestra, toplo pa so jih sprejeli tudi Matej Lino Pirc, predsednik Študentskega sveta, ter starejši kolegi, ki so predali nekaj modrih nasvetov: “Študirajte sproti.” “Ne zadržite problemov zase.” “Prosite za pomoč tutorje.” “Sprašujte.” “Učite se iz svojih zapiskov.” “Pojdite na izmenjavo.” 

Po uvodnem sprejemu, so bile na vrsti delavnice, kjer so se podrobneje spoznali s študijem ter predstavitve mednarodnih priložnosti in Centralne ekonomske knjižnice. Med Malo in Veliko dvorano so jih čakale stojnice, kjer so lahko dobili več informacij o  športni dejavnosti in aktivnostih, ki jih organizirajo Povezani EF, predstavil se je tudi Karierni center Ekonomske fakultete z možnostjo fotografiranja in nagradno igro. Svoj uvod v študijsko življenje pa so ovekovečili še s skupinsko fotografijo.  

Vsem, skoraj tisočim brucem in bruckam, ki ste s prihodom na Ekonomsko fakulteto, stopili v novo življenje, želimo veliko uspeha pri študiju!  

Danica Tajčman, Efnews 

——————————————————————————————————————–

ŠE NEKAJ POMEMBNIH INFORMACIJ

  • Študijski proces 2024/2025 

Študijski proces bo v celoti potekal v živo na fakulteti. 

  • Študentska izkaznica 

Prejeli boste študentske izkaznice, ki so trenutno še v izdelavi, zato vas bo na Študent-netu v kratkem čakalo obvestilo, kje in kdaj jih boste lahko prevzeli. 

Vpis v fakultetno knjižnico ni samodejen, lahko pa se v CEK vpišete enostavno preko spleta, se tako izognete gneči in si že danes zagotovite dostop do bogate zbirke gradiv in e-virov v Digi*CEK.

CEK bo brucke in bruce pričakala tudi na PopUp*CEK info točki, v avli med Malo in Veliko dvorano, kjer boste izvedeli vse ključne informacije o knjižnici, rezervaciji študijskih mestoddaljenem dostopu do e-virov, CEK izobraževanjih ter nakupu študijskih gradiv.

Večino informacij o knjižnici pa lahko že sedaj najdete na eTutor*CEK.

  • Priročnik EFektiven bruc   

Vse pomembne informacije o študiju na Ekonomski fakulteti boste našli v priročniku EFektiven bruc.

  • Športna vzgoja 

Vpis v vadbene skupine bo potekal od torka, 1. oktobra do četrtka, 3. oktobra 2024, preko sistema Canvas v zavihku ŠPORTNA VZGOJA. Profesorji športne vzgoje vam bodo na voljo od torka, 1. oktobra, do četrtka, 3. oktobra 2024 v preddverju med Malo in Veliko dvorano od 10.00 do 13.00. 

  • Urniki 

Urniki so objavljeni na Študent-net. Za prijavo na Študent-net potrebujete svojo digitalno identiteto.

  • Bruci EF 2024/2025 – uradna skupina na Facebooku  

Vabljeni tudi v uradno skupino brucev EF 2024/2025, ki jo je Študentski svet EF ustvaril za vas z namenom lažjega začetka študija in študentskega življenja na naši fakulteti. 

Ne pozabite nas spremljati tudi na InstagramuFacebooku, Linkedinu in Tik Toku. 


Image gallery:

Publish your comment: