EF » EFnet » Novice » EF diskusija “Mali hoteli v slovenskem turizmu”

EF diskusija “Mali hoteli v slovenskem turizmu”

16.12.2005

13. decembra je v Lila dvorani potekala EF diskusija z naslovom Mali hoteli v slovenskem turizmu. Gostji sta bili Petra Zlatoper, direktorica grozda malih hotelov in Tanja Lomovšek, hotel Žalec.

V turizmu prevladujejo mali ponudniki med katerimi so številni tudi hoteli. O njihovem pomenu v turizmu, problematiki poslovanja, razlogih za povezovanje in ustanovitev grozda malih hotelov ter o delovanju grozda je spregovorila direktorica grozda ga. Petra Zlatoper. Iz prve roke pa je o problemih iz vsakdana malega hotela spregovorila ga. Tanja Lomovšek. Kot prednosti grozda sta navedli nižje stroške, skupno nastopanje na trgu in specializacijo posameznih malih hotelov na določeno področje (kolesarstvo, moto-turizem, eko-hoteli…). Med cilje grozda pa spada tudi čim večja povezanost malih hotelov po vsej Sloveniji in tako tudi večja pogajalska moč.

Po predstavitvi se je razvila še razprava, v kateri so poslušalci zvedeli marsikaj novega, med drugim tudi to, da v Sloveniji obstaja društvo ljubiteljev restanega krompirja.


Več informacij o malih hotelih najdete na spletni strani www.mali-hoteli.si.


Related news

Publish your comment: