EF » EFnet » Novice » Zaključila se je 33. mednarodna konferenca EUCEN o vseživljenjskem učenju v visokošolskem izobraževanju in bolonjskem procesu

Zaključila se je 33. mednarodna konferenca EUCEN o vseživljenjskem učenju v visokošolskem izobraževanju in bolonjskem procesu

19.03.2007

Ekonomska fakulteta je od 15. do 17. marca gostila 33. mednarodno konferenco EUCEN (European University Continuing Education Network), katere tema letošnje leto je bila Vseživljenjsko učenje v visokošolskem izobraževanju in bolonjski proces (ULLL and the Bologna Process: From Bologna to London and Beyond).

Konferenca je bila namenjena predvsem predstavnikom visokih šol, fakultet in univerz, vladnim predstavnikom, strokovnjakom in predavateljem, ki se ukvarjajo z vseživljenjskim učenjem v okviru univerz, fakultet in visokih šol. Udeležilo se jo je preko 100 ljudi iz več kot 25 držav. Visoka udeležba potrjuje, da je bila tema konference zelo aktualna in zanimiva.

Otvoritvena slovesnost je potekala na Univerzi v Ljubljani, kjer so udeležence konference nagovorili in jim izrekli prisrčno dobrodošlico prof. dr. Andreja Kocijančič, rektorica Univerze v Ljubljani, prof. dr. Maks Tajnikar, dekan Ekonomske fakultete in prof. dr. Michel Feutrie, predsednik EUCEN–a. Preostali del konference je potekal na Ekonomski fakulteti, kjer je dekan fakultete prof. dr. Maks Tajnikar konferenco otvoril s predavanjem na temo uvedbe Bolonjskih programov na Ekonomski fakulteti v Ljubljani z vidika vseživljenjskega izobraževanja. Med glavnimi predavatelji pa so bili tudi prof. dr. Ana Kranjc s Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani, prof. dr. Michel Feutrie, predsednik EUCEN-a, prof. dr. Jyrki Myllyvirta, predsednik Evropske komisije za kulturo, izobraževanje in raziskovanje iz Finske. V zadnjem delu konference pa je predstavnik Evropske komisije Peter van der Hijden predstavil vlogo lokalnih in regionalnih oblasti pri Bolonjskem procesu. Udeleženci konference so poleg udeležbe na plenarnih predavanjih sodelovali v delavnicah, kjer so razpravljali o aktualnih problemih, si izmenjali izkušnje, mnenja in ideje.

Poleg napornega delovnega dela konference pa smo poskrbeli, da so se udeleženci sprostili. Pričarali smo jim čudovit slovenski večer na Ljubljanskem gradu ter jim pokazali Postojnsko jamo.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: