EF » EFnet » Novice » Obisk podjetja Gorenje pri predmetu Mednarodno trženje

Obisk podjetja Gorenje pri predmetu Mednarodno trženje

22.05.2007

V torek 15.5. so študentje četrtih letnikov, ki v tem semestru poslušajo predmet Mednarodno trženje, v spremstvu prof. dr. Maje Makovec Brenčič in asistenta Gregorja Pfajfarja obiskali podjetje Gorenje v Velenju.

V podjetju so študente najprej pospremili v razstavno prodajni salon, kjer so dobili natančen vpogled v delovne lastnosti aparatov bele tehnike in se dotaknili vrhunskega dizajna njihove visoko kakovostne prodajne linije, imenovane Pininfarina. Študentje so bili še posebej navdušeni nad povsem novo prodajno linijo izdelkov bele tehnike, ki so nastali pod mojstrskim peresom vrhunskega dizajnerja Ora Ita, po katerem je linija tudi dobila ime. Zatem so imeli študenti možnost prisluhniti modrim besedam Gorenjevih tržnikov, ki so predstavili podjetje Gorenje v številkah, vključno s strategijo izgradnje mednarodno prepoznavne krovne blagovne znamke. Za konec je sledil še ogled proizvodnje, kjer so se študentje lahko na lastne oči prepričali, da moderna in ponekod povsem avtomatizirana proizvodna linija res omogoča Gorenju, da postaja izjemno pomemben igralec na evropskem trgu bele tehnike.

Prijazen sprejem s strani zaposlenih v Gorenju in zanimiva predstavitev podjetja sta študente prepričala, da je Gorenje obenem tudi podjetje, kjer bi z veseljem preizkusili na fakulteti pridobljena znanja tudi v praksi.


Publish your comment: