EF » EFnet » Poslovna izobraževanja » Seminar Bankarski menedžment v Črni gori

Seminar Bankarski menedžment v Črni gori

07.06.2007

V organizaciji CISEF-a (Center za poslovno izpopolnjevanje in svetovanje Ekonomske fakultete) je v Moličerju, v Črni Gori, od 4. do 7. junija 2007, potekal mednarodni seminar, Bankarski menedžment, ki je bil tokrat že 6. po vrsti. Seminar je bil namenjen bančnikom in drugim finančnim strokovnjakom.

Seminar, ki je bil vsebinsko pripravljen s strani dr. Ivana Ribnikarja, rednega profesorja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in A. Hazabenta, člana uprave Nove Ljubljanske banke in pokrovitelja seminarja, je obravnaval trenutno aktualne teme s področja bančništva in finančnih trgov.

Po uvodnem predavanju o finančnih institucijah in finančnih trgih držav Zahodnega Balkana, ki ga je vodil dr. Dušan Mramor, redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, je sledila obravnava praktičnih vidikov uvajanja Mednarodnih standardov računovodskega poročanja v bankah, finančnih konglomeratih in njihov tako imenovani konsolidirani nadzor, diskusija pa se je nadaljevala v smeri problemov pri zavarovanju bančnih depozitov in zavarovalniškim sektorjem v povezavi z bankami. Rdeča nit popoldanskih delavnic pa so bili načini upravljanja valutnih tveganj in tveganj spremembe obrestne mere.

Seminar, katerega se je udeležilo preko 60 bančnikov in drugih finančnikov iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Makedonije, Slovenije in Srbije, se je zaključil z okroglo mizo o aktualnih problemih in izzivih bank, drugih finančnih institucij in finančnih trgov, na kateri so prisostvovali M. Gaspari, A. Kocič, L. Vladušić, G. Knežević in Č. Mesarič.


Publish your comment: