EF » EFnet » Poslovna izobraževanja » Sedmi mednarodni seminar iz bančnega managementa

Sedmi mednarodni seminar iz bančnega managementa

13.06.2008

V hotelu Maestral (Pržanj, Črna gora) je bil od 2. do 5. junija 2008 sedmi mednarodni seminar bančnega managementa. Tudi letos kot vselej doslej je seminar pripravil CISEF, Center za poslovno izpopolnjevanje in svetovanje Ekonomske fakultete v Ljubljani, skupaj z NLB d.d., ki je bila glavni sponzor. Poleg nje je bil sponzor še podjetje Halcom d.d., Ljubljana.

Program sta sestavila Ivan Ribnikar in Andrej Hazabent. Svetovna finančna kriza je v največji meri določala teme letošnjega seminarja. To so teme neposredno povezane s ponovno aktualnostjo likvidnosti bank, o čemer je tekla beseda cel dan. Zatem so teme, ki so posredno povezane z likvidnostjo bank in so privedle banke v likvidnostne in še kakšne hujše težave. To so problemi finančnih trgov in vrednostnih papirjev, ki nastajajo z listinjenjem. V ta okvir sodi tudi tema o morebitnih nevarnostih finančne krize za banke te regije, ki sicer niso neposredne niti povzročile krizo niti niso bile prizadete.

Druga velika in aktualna tema je bil Basel II, ki so ga obravnavali strokovnjaki iz centralnih bank in bank. Poleg teh dveh večjih tem je bila na sporedu še aktualna tema o evru, o izkušnjah države, ki ga je nedavno uvedla, in o poti, ki jo morajo prehoditi države, da bi uvedle evro. Prvič je bila na sporedu tema o privatnem bančništvu. Le-to postaja aktualno tudi za ta del sveta, saj se razlike med revnimi in bogatimi večajo in poleg revnih je tudi več bogatih ali zelo bogatih.

Na seminarju je bilo 44 slušateljev iz skoraj vseh držav nekdanje Jugoslavije, ki so bili z izvedbo zelo zadovoljni in so ob slovesu zagotovili, da se naslednje leto zopet vidimo.


Image gallery:

Publish your comment: