EF » EFnet » Novice » 48. Seminar Študentske borze

48. Seminar Študentske borze

02.04.2010,

»Časa pred krizo ne bo nikoli več nazaj. Svet se bo le še hitreje vrtel!«

Ta trditev je zaznamovala že 48. Seminar Študentske borze, ki se je odvijal v sredo, 31.3.2010, na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Več o dogodku lahko izveste na spletni strani Študentske borze.

Seminarju Študentske borze so lahko prvič prisluhnili v razširjeni obliki. Finančno-borzni utrip: Analize in napovedi je pripravil ugledni borzni analitik Peter Jenčič ter v slabi uri na kratko opisal dogajanje na izbranih borznih trgih. Dotaknil se je makroekonomskih kazalcev zadnjih šestih mesecev, predstavil problematiko varčevanja, brezposelnosti in domačega povpraševanja. Nadaljeval je s prikazom dogajanja na surovinskih in blagovnih trgih ter zaključil z navedbo štirih možnih scenarijev, ki bi se lahko zgodili v prihodnjih šestih mesecih.

Po predavanju so se posladkali ob okusnih slaščicah in si privoščili kratek odmor ter malce poklepetali z udeleženci Seminarja. V prijetnem vzdušju so pričakali goste okrogle mize ter tudi z njimi sproščeno spregovorili nekaj besed.

Okrogle mize Slovensko gospodarstvo na prelomu – izzivi in strategije prihodnjega desetletja so se udeležili Aleš Bratož, predsednik uprave Revoza, Sandi Češko, predsednik in solastnik Studia Moderna, dr. Mojmir Mrak z Ekonomske fakultete in Vojmir Urlep, predsednik uprave Leka. Da so se kresala mnenja in različna stališča, je poskrbela Vita Cajnko Javornik, glavna in odgovorna urednica revije Manager.


Related news

Publish your comment: