EF » EFnet » Novice » Konferenca Management poslovnih procesov – MPP 2010

Konferenca Management poslovnih procesov – MPP 2010

21.10.2010

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, Inštitut za poslovno informatiko ter soorganizatorji PCON d.o.o., Taktika plus d.o.o. in Hauc Konzalting d.o.o., Ljubljana so organizirali že peto konferenco Management poslovnih procesov MPP 2010, ki je potekala 20. in 21. oktobra 2010 v hotelu Mons v Ljubljani.

Tema letošnje konference je bila merjenje učinkovitosti in uspešnosti poslovnih procesov – podjetja. To lahko storimo le, če imamo prenovljene poslovne procese, zanesljivo in sodobno celovito programsko rešitev (ang. ERP – Enterprise Resource Planning) ter vzpostavljeno rešitev "Poslovne inteligence" (ang. BI – Business Intelligence) preko sistema uravnoteženih kazalnikov učinkovitosti in uspešnosti.

Na okrogli mizi z naslovom Management učinkovitosti in uspešnosti poslovanja, ki jo je vodila Sonja Šmuc (Združenje Manager), so gostovali Andrej Kosmačin (Elektro Maribor), Matjaž Kovačič (NKBM), Rok Palčič (Microsoft), Aleš Hauc (Pošta Slovenije), Franci Pliberšek (MIK), Uroš Slavinec (Helios) in Miha Zupanc (BTC). Govorili so o tem, kako v njihovih podjetjih spremljajo učinkovitost in uspešnost poslovanja ter posameznih poslovnih procesov. Izvedeli smo, da imajo v nekaterih podjetjih, npr. v Microsoftu, natančno opredeljene merljive cilje ne samo na ravni poslovnih procesov, ampak celo na ravni posameznikov. Tudi druga podjetja, npr. Pošta Slovenije, so že uvedla nekatere sodobne managerske koncepte, kot je npr. sistem uravnoteženih kazalnikov.

Program konference si oglejte tukaj. Več informacij o dogodku pa si lahko ogledate na spletni strani MPP 2010.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: