EF » EFnet » Poslovna izobraževanja » Poslovna akademija internacionalizacije na EF

Poslovna akademija internacionalizacije na EF

23.03.2011

V torek, 22. marca 2011 se je na Ekonomski fakulteti začela poslovna akademija internacionalizacije, ki bo v skupaj petih vsebinskih modulih združila znanje uveljavljenih profesorjev s področja internacionalizacije, izkušnje mednarodno uspešnih slovenskih podjetij ter podporne storitve institucij, ki delujejo na področju mednarodnega poslovanja.

Udeležence sta na uvodnem modulu pozdravila programska vodja akademije prof. dr. Maja Makovec Brenčič in Aleš Cantarutti, direktor Centra za konkurenčnost Gospodarske zbornice Slovenije. Prvi modul akademije je vodil prof. dr. Marko Jaklič, ki je udeležence seznanil z vsemi vidiki strategije podjetja, ki vstopa na tuje trge. Profesorju se je pridružil tudi Tone Stanovnik, soustanovitelj in direktor podjetja Špica International, ki je z udeleženci delil njihove konkretne izkušnje pri sodelovanju s tujino. Modul sta zaključila Mateja Jarc iz Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije in Andrej Berginc iz Ministrstva za zunanje zadeve.

Naslednji modul akademije (Internacionalizacija in mednarodno trženje) bo v petek 25. marca, katerega bo vodila prof. dr. Maja Makovec Brenčič.

Poslovno akademijo internacionalizacije skupaj organizirajo Ekonomska fakulteta (CISEF), Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI), ministrstvo za gospodarstvo in Gospodarska zbornica Slovenije.

Datumi izobraževalnih modulov:
22.3. 1. Modul: Strategija podjetja in vodenje v mednarodnem poslovanju
25.3. 2. Modul: Internacionalizacija in mednarodno trženje (1) Kako graditi trženjsko strategijo in ustvarjati vrednosti znamke?
29.3. 3. Modul: Internacionalizacija in mednarodno trženje (2)
31.3. 4. Modul: Uspešna pogajanja v mednarodnem poslovanju
5.4. 5. Modul: Učinkovita prezenatacija;
Kako učinkovito predstaviti svoje podjetje mednarodnim akterjem?


Image gallery:

Related news

Publish your comment: