EF » EFnet » Poslovna izobraževanja » Akademija Internacionalizacije se je uspešno zaključila

Akademija Internacionalizacije se je uspešno zaključila

06.04.2011

V torek, 5. aprila 2011 se je na Ekonomski fakulteti zaključila poslovna akademija internacionalizacije.

Program akademije je obsegal pet vsebinskih modulov, ki so se začeli z osnovo, ki jo podjetje potrebuje preden začne z mednarodnim poslovanjem, tj. strategijo (prof. dr. Marko Jaklič). Nadaljevala se je z vidiki internacionalizacije in mednarodnim trženjem (prof. dr. Maja Makovec Brenčič, programska vodja akademije), pogajanji v mednarodnem poslovanju (prof. dr. Marjan Svetličič) ter zaključila z elementi uspešne predstavitve in komunikacije (prof. dr. Maja Vukasovič Ljubičič).

Skozi celoten program so se profesorjem pridružili tudi gostje iz prakse in predstavniki podpornih institucij. Slednji so predstavili širok spekter storitev, ki jih nudijo kot obliko podpore slovenskim podjetjem pri vstopu na tuje trge. Tako so se modulom pridružili Mateja Jarc iz Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije, Andrej Berginc z ministrstva za zunanje zadeve, Nataša Arko in Roman Rojc iz SID banke, Marko Djinovič z Gospodarske zbornice Slovenije in Aleš Cantarutti, direktor centra za konkurenčnost na Gospodarski zbornici Slovenije.

Velik vtis pa so pustili tudi gostje iz mednarodno uspešnih slovenskih podjetij. Tako so svoje znanje in izkušnje s poslovanjem s tujino z udeleženci delili Tone Stanovnik iz podjetja Špica International, Vincenc Volk iz Trima in Duško Kos iz Studia Moderna. Z udeleženci so se konkretno pogovarjali o njihovih izkušnjah in rešitvah ter odgovarjali na njihova mnoga vprašanja.

Vsem predstavnikom podjetij, gostom in profesorjem se zahvaljujemo za njihovo udeležbo in izkušnje, ki so jih delili in s tem soustvarjali še dragocenejšo vsebino akademije.
V jeseni 2011 se bo na Ekonomski fakulteti še ena izvedba akademije. V kolikor bi želeli biti o tem pravočasno obveščeni, to sporočite na masa.repez@gzs.si.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: