EF » EFnet » Novice » Uspešno zaključena konferenca ENBIS-12

Uspešno zaključena konferenca ENBIS-12

14.09.2012

Med 9. in 13. septembrom 2012 je Ekonomska fakulteta gostila 12. letno konferenco Evropske mreže za poslovno in industrijsko statistiko (European Network for Business and Industrial Statistics – ENBIS).

Dogodek je bil namenjen tako strokovnjakom, ki se ukvarjajo z obvladovanjem kakovosti procesov, izdelkov in storitev s pomočjo tradicionalnih in sodobnih orodij statistične kontrole kakovosti, kot tudi strokovnjakom, ki z metodološkimi orodji, ki so se pričela uveljavljati v 21. stoletju (npr. netnografsko raziskovanje) celovito spremljajo stanje in spremembe v zaznavah podobe podjetja in njegovih blagovnih znamk, stanje in spremembe v ravneh zadovoljstva zaposlenih in porabnikov ter podobno, da bi lahko na tej osnovi sistematično ukrepali. Več informacij o konferenci si lahko ogledate na njeni uradni spletni strani.

Konferenca se je z uvodno slovesnostjo uradno začela v ponedeljek, 10. septembra.

Poleg prof. dr. Irene Ograjenšek, predsednice organizacijskega odbora, so udeležence pozdravili tudi prof. dr. Xavier Tort-Martorell, predsednik ENBIS-a, dekan prof. dr. Dušan Mramor, direktorica Statističnega urada Republike Slovenije mag. Irena Križman in dr. Shirley Coleman, predsednica programskega odbora konference. Zvečer je sledilo druženje v atriju fakultete. Prisotni so uživali v slovenskih dobrotah in vinski kapljici ter glasbi citrarja Blaža Kladnika.

V torek zvečer, 11. septembra, so se udeleženci zbrali v Klubu Cankarjevega doma na večerji, kjer sta jih nagovorila prof. dr. Ograjenškova in slavnostni govornik John Pullinger, generalni direktor Information Services v spodnjem domu britanskega parlamenta ter od januarja 2013 dalje predsednik Royal Statistical Society.

V četrtek, 13. septembra, so potekale še pokonferenčne aktivnosti.

V spodnji galeriji si lahko pogledate utrinke iz konference.


Image gallery:

Publish your comment: