EF » EFnet » Novice » 4. modul Sustainability Leadership and Inspiration akademije

4. modul Sustainability Leadership and Inspiration akademije

22.10.2012

Udeleženci akademije so tokrat poslušali predavanje profesorja Jaya Swaminathana iz
Univerze v Severni Karolini, ZDA, ki je predstavil koncepte trajnostno naravnanih  procesov in načela trajnostnega razvoja, ki vplivajo na področje inovacij v oskrbovalni verigi, spreminjajo načine delovanja ter ustvarjajo bolj učinkovite procese in produkte. Svoje predavanje je nadgradil tudi s praktičnimi primeri in zanimivo interaktivno poslovno igro » The Fish Bank Game«.

Na jutranjem zajtrku smo ponovno gostili skupino KRRES, ki je tokrat predstavila biološko- dinamično predelavo vin gospoda Aci Urbajsa, ki je prvi vinski bio-dinamik pri nas ter ponosen lastnik Demeter certifikata za vina kerner, chardonnay, sivi pinot, modri pinot in modra frankinja.

» Da ne poškodujem mikroorganizmov na grozdju, so škropljenja zelo nežna. Baker in žveplo tako zamenjam s čaji iz preslice, kamilice, rmana,  ter uporabim še kisle gline, bogate s silicijem. Zrelo grozdje nato nežno poberemo in nadaljujemo s postopkom.« je o načinu bio-dinamične obdelave vin spregovoril Aci Urbajs.

Peti modul poslovne akademije Trajnostnega razvoja bo ponudil zanimive vsebine pod vodstvom profesorja Warda Crawforda iz Univerze Exeter v Veliki Britaniji, ki bo pojasnil kako voditi podjetje do trajnostnega uspeha.


Image gallery:

Publish your comment: