EF » EFnet » Novice » Razstava Annmarie Saše Prah

Razstava Annmarie Saše Prah

07.11.2012

»Adventure«

V mesecu novembru se v Galeriji Ekonomske fakultete  ponovno predstavlja umetnica Annmarie Saša Prah, tokrat z razstavo »Adventure«.

Umetnostna zgodovinarka Iva Ferlinc umetnico označuje kot slikarko, ki svoje ustvarjanje podreja raziskovanju barv, motivov in različnih slikarskih tehnik.

Pri abstraktnem slikarstvu je vselej prisotno vprašanje, kaj želi umetnik s sliko sporočiti gledalcu. Prav v tem vprašanju se skrivata lepota in hkrati odgovor. Povedati je želel točno to, kar slika predstavlja tistemu, ki jo gleda. Vsaka razlaga je tu odveč.

»Galerija mojih slik predstavlja v večini abstraktna olja na platnu, pri nekaterih delih pa je uporabljena tehnika akril. Gre za slikarstvo, ki ne upodablja, ampak samo oblikuje. V času vsesplošne naglice je še kako pomembno, kako si uredimo bivalni prostor. Urediti prostor pomeni umesti prave stvari na prava mesta in ustvariti prijeten ambient za življenje in delo,«  o svojem delu pravi Annmarie.

Otvoritev razstave je potekala v torek, 6. novembra 2012. Dogodek so popestrili flavtistka Katja Usenik in kitarist Uroš Usenik ter ekološko vinarstvo Šuman.

V spodnji galeriji si lahko pogledate nekaj utrinkov iz razstave.

 


Image gallery:

Publish your comment: