EF » EFnet » Alumni » ALUMNI & STUDENTS Forum: Uspešen prodor na ruski trg z Janezom Škrabcem

ALUMNI & STUDENTS Forum: Uspešen prodor na ruski trg z Janezom Škrabcem

05.12.2012

Alumni klub Ekonomske fakultete in Klub Š.E.F. predstavljajo ALUMNI & STUDENTS Forum: Uspešen prodor na ruski trg z Janezom Škrabcem.

Torek, 11. december 2012, ob 17:30 v Dvorani Mobitel

»Rusija je na četrtem mestu med ciljnimi državami za slovenske naložbe, ki se bodo še povečale,« je dejal Janez Škrabec, direktor podjetja Riko d.o.o.

Po izredno uspešnem prvem ALUMNI forumu nadaljujemo s še enim obetavnim trgom mnogih priložnosti. Z nami bo izkušnje in uspehe pri poslovanju z Rusijo delil direktor podjetja Riko d.o.o., Janez Škrabec, ki je hkrati eden najuspešnejših članov Alumni kluba Ekonomske fakultete. Prav tako bo svoj pogled na rusko slovenske odnose z nami delil gospod Saša Geržina, predsednik Društva Slovenija Rusija, ki je diplomo Ekonomske fakultete pridobil med prvimi generacijami.

Gre za edinstven dogodek, ki odpira meje in povezuje tako člane Alumni kluba, kot tudi študente Ekonomske fakultete v sodelovanju s Klubom Š.E.F. in ŠOEF. Skupaj širimo obzorja in ustvarjamo nove priložnosti.

Po končanem predavanju vas vabimo na prednovoletno druženje ob kozarcu penine Istenič.

Pridružite se nam v torek, 11. decembra, ob 17:30 na Ekonomski fakulteti.

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko d.o.o.

Podjetnik, ki je zaslužil z Rusijo, prodaja drage hiše Angležem, gradi hidroelektrarne v Makedoniji, se zgleduje po nekdanjem Smeltu, ne verjame v gospodarske reforme in enotno davčno stopnjo ter se rad obdaja z lepimi rečmi. Janez Škrabec, direktor in solastnik podjetja Rika, je v letošnjem letu, podpisal 140 milijonov evrov vredno pogodbo o projektiranju, gradnji in opremi nove tovarne v Rusiji. Podjetje Riko v letošnjem letu posluje uspešno, saj bodo lanske prihodke več kot podvojili. Janez Škrabec sigurno velja za zgodbo o uspehu.

Saša Geržina, predsednik društva Slovenija – Rusija

Predsednik društva Slovenija – Rusija in član Alumni kluba Ekonomske fakultete. Nekoč prvi slovenski veleposlanik v Ruski federaciji, ki ima bogate izkušnje na področju vezi med Rusijo in Slovenijo. V zadnjih dvajsetih letih je nedvomno tudi društvo, ki mu g. Geržina predseduje, okrepilo vez med Slovenijo in Rusijo na mnogih področjih.

 

Nj. Eksc. dr. Doku ZAVGAJEV, veleposlanik Ruske federacije v Republiki Sloveniji

Doktor ekonomije. Leta 1966 je diplomiral na Gorskem kmetijskem inštitutu iz stroke «inženir-mehanik», leta 1984 pa na Akademiji za družbene vede pri Centralnem komiteju Komunistične partije Sovjetske Zveze (KPSZ). Bil je poslanec Vrhovnega sovjeta Ruske sovjetske federativne socialistične republike (RSFSR), nato Ruske federacije v treh sklicih, član Sveta federacije Federalnega zbora Ruske federacije. Ima rang izrednega in pooblaščenega veleposlanika. Ima državna odlikovanja.

PROGRAM dogodka:

  • 17:30 – 18:00 Zbiranje udeležencev
  • 18.00 – 18:15 Nagovor: Nj. Eksc. dr. Doku ZAVGAJEV, veleposlanik Ruske federacije v Republiki Slovenija
  • 18.15 – 18.45 Pogovor: Janez Škrabec in Saša Geržina
  • 18:45 – 19.15 Q&A
  • 19.15 – Prednovoletno druženje ob penini Istenič

Obvezna prijava na dogodek na alumni@ef.uni-lj.si ali preko linka http://forumef.eventbrite.com.


Image gallery:

Publish your comment: