EF » EFnet » Novice » Seminar: Kohezijska politika EU in Slovenija: dosedanje izkušnje in perspektive v obdobju 2014-2020

Seminar: Kohezijska politika EU in Slovenija: dosedanje izkušnje in perspektive v obdobju 2014-2020

17.04.2013

V torek, 16. aprila 2013 je na Ekonomski fakulteti potekal seminar Kohezijska politika EU in Slovenija: dosedanje izkušnje in perspektive v obdobju 2014-2020 pod okriljem Jean Monnet Chair.

Uvodne razprave so podali profesor dr. Mojmir Mrak, nosilec Jean Monnet Chair-a na Ekonomski fakulteti, docent dr. Vasja Rant prav tako z Ekonomske fakultete ter dr. Peter Wostner, strokovnjak za kohezijsko politiko, zaposlen na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Vsi trije so bili aktivno udeleženi v aktivnosti Republike Slovenije povezanimi s pogajanji o večletni finančni perspektivi EU za obdobje 2014-2020.

Na dogodku se je za predstavitev izbrane dodatne teme seminarja pridružila tudi gostja s Hrvaške, gospa Ivana Maletić, ki je skozi celoten proces pogajanj na Ministrstvu za finance koordinirala fiskalne vidike vključevanja te sosednje države v EU. Gostja je predstavila, kako je Hrvaška, ki se z julijem letos vključuje v članstvo EU, pripravljena na pravi »tsunami« kohezijskih sredstev, ki se ji obeta v naslednjih letih.

V jesenskih mesecih letošnjega leta je v sklopu seminarjev Jean Monnet Chair planiran še en seminar o skupni kmetijski politiki EU in o tem, kaj bo ta politika pomenila za Slovenijo v obdobju 2014-2020.


Image gallery:

Publish your comment: