EF » EFnet » Alumni » DAN POSLOVNE INFORMATIKE: HEKERJI NA POHODU, ETIKA POD VPRAŠAJEM! STE POSKRBELI ZA VARNOST?

DAN POSLOVNE INFORMATIKE: HEKERJI NA POHODU, ETIKA POD VPRAŠAJEM! STE POSKRBELI ZA VARNOST?

16.05.2013

29.5.2013 ob 16.30; Srečanje bo potekalo v IBM-Innovation Center Ljubljana (Kristalna palača, BTC, 3. nadstropje, sejna soba 1)

Sekcija ALUMNI Poslovna informatika in društvo PI-PL za člane Alumni kluba in študente organizirata okroglo mizo HEKERJI NA POHODU, ETIKA POD VPRAŠAJEM! STE POSKRBELI ZA VARNOST?. Tokrat se dobimo na zunanji lokaciji v prostorih IBM Innovation Center Ljubljana.

Ob tej priložnosti bo tudi ustanovitev sekcije ALUMNI Poslovna informatika. Po dogodku bomo druženje nadaljevali na sproščenem pikniku (lokacijo izveste na dogodku).

Informacijska tehnologija nas povezuje…prinaša pa tudi nove dimenzije odgovornosti podjetij na področju varnosti in etike: V sklopu IBM-ove globalne CEO študije so generalne direktorje vprašali, kateri faktorji bodo po njihovem mnenju najbolj vplivali na poslovanje njihovega podjetja v naslednjih treh do petih letih. Direktorji so na prvo mesto prvič, odkar se študije izvajajo (2004), postavili informacijsko tehnologijo. Sledita mu znanje zaposlenih in tržni faktor. PI-PL200Tehnologija torej zaseda vodilno mesto, natančneje povedano gre za tehnologijo, ki pomaga povezovati ljudi. Vodilni v podjetjih se namreč zavedajo, da se je svet znašel pred prelomno točko. Naša sposobnost ustvarjanja povezav se povečuje z vrtoglavo hitrostjo, s tem pa se spreminja tudi način poslovanja. Družbeni mediji, skupinsko znanje in upravljanje velikih količin podatkov postajajo vedno bolj odločilen dejavnik uspešnega poslovanja, saj vplivajo na zadovoljstvo in produktivnost zaposlenih ter prinašajo nove možnosti za razvijanje odnosov s strankami. Seveda pa se pri tem pojavljata zelo pomembni vprašanji: VARNOSTI IN ETIKE, o katerih bomo razpravljali v okrogli mizi.

PROGRAM:

16.30 Pozdravni nagovori in ustanovitev podsekcije Alumni kluba Ekonomske fakultete: POSLOVNA INFORMATIKA

16.45 Sammuel Bennet, Direktor poslovanja z riziki CEE/MEA (IBM): Etika v poslovanju

17.00 Okrogla miza: HEKERJI NA POHODU, ETIKA POD VPRAŠAJEM! STE POSKRBELI ZA VARNOST?

Gosti: Milan Gabor, Etični heker/Viris d.o.o.; Toni Jaršin, Anni d.o.o.; Marko Vahen, Vodja prodaje poslovnim partnerjem za modrejšo infrastrukturo in računalništvo v oblaku za jugovzhodno Evropo in Turčijo, IBM Slovenija; mag. Andrej Tomšič, namestnik informacijske pooblaščenke

Moderira: doc. dr. Aleš Popovič, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani     IBM-logo

18.30 Druženje

19.00 Piknik

Število prostih mest je ponovno omejeno na 100 udeležencev, zato si čim prej zagotovite svoj sedež in se prijavite na preko Eventrbite ali na alumni@ef.uni-lj.si.

Alumni Poslovna informatika500


Image gallery:

Publish your comment: