EF » EFnet » Novice » Začetek poslovne akademije internacionalizacije

Začetek poslovne akademije internacionalizacije

08.05.2013,

V torek, 7. maja 2013 se je na Ekonomski fakulteti začela poslovna akademija internacionalizacije, ki bo v skupaj treh, dvodnevnih, vsebinskih modulih združila znanje uveljavljenih profesorjev s področja internacionalizacije, izkušnje mednarodno uspešnih slovenskih podjetij ter podporne storitve institucij, ki delujejo na področju mednarodnega poslovanja.

Udeležence sta na uvodnem modulu pozdravila programska vodja akademije prof. dr. Maja Makovec Brenčič in Aleš Cantarutti, direktor Centra za mednarodno poslovanje Gospodarske zbornice Slovenije. Prvi modul akademije je vodil prof. dr. Marko Jaklič, ki je udeležence seznanil z vsemi vidiki strategije podjetja, ki vstopa na tuje trge. Profesorju se je pridružil tudi g. Tone Stanovnik soustanovitelj in direktor podjetja Špica International, ki je z udeleženci delil njihove konkretne izkušnje pri sodelovanju s tujino. Oba sta navdušila udeležence s praktičnimi primeri in dobrimi praksami.

V prejšnjih štirih izvedbah akademije je do sedaj sodelovalo 15 različnih predavateljev in gostov iz prakse, udeležilo pa se jo je več kot 67 udeležencev iz različnih slovenskih podjetij. Akademijo skupaj soustvarjata Ekonomska fakulteta in Gospodarska zbornica Slovenije, ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Utrinke iz prvega modula si lahko ogledate v spodnji galeriji slik.

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: