EF » EFnet » Novice » Na Ekonomski fakulteti je dišalo po slovenskih dobrotah

Na Ekonomski fakulteti je dišalo po slovenskih dobrotah

15.11.2013

Ob Dnevu slovenske hrane smo si na Ekonomski fakulteti privoščili SLOVENSKI ZAJTRK. V restavraciji 10-ka so nam pripravili šmorn in kompot iz jabolk in sliv. V tvojih 5 minut smo se okrepčali s koruznim kruhom, medom, jogurtom in jabolkom. V JuiceBoxu pa so nam pripravili smoothie iz slovenskih avtohtonih sort sadja (neškropljeno) in sveže pečen kruh.

Namen Dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja in seznanjanje vseh nas s postopki pridelave in predelave hrane.

S Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, želimo še posebej izpostaviti pomen hrane iz bližine in zdrav način prehranjevanja.

Pokažimo domačim pridelovalcem in predelovalcem hrane, da jih podpiramo in cenimo njihovo vsakodnevno delo, ki ga opravljajo z zavestjo, da bodo končni uporabniki prejeli kakovostno in svežo hrano z manj prevoženimi kilometri in, da bodo to prakso prenesli v svoj vsakdanjik.

V spodnji galeriji si lahko pogledate nekaj fotografij slovenskega zajtrka na Ekonomski fakulteti.


Image gallery:

Publish your comment: