EF » EFnet » Novice » Kaj pomeni biti trojno mednarodno akreditirana šola?

Kaj pomeni biti trojno mednarodno akreditirana šola?

21.09.2015

Zagotavljamo najboljše kadre.

»Uspeh Ekonomske fakultete je nagrada in spodbuda obenem. Je nagrada za preteklo delo in spodbuda ter zagotovilo vsem generacijam študentov, da pridobivajo neprecenljivo osnovo za osebnostni in karierni razvoj. Kakovost študija in pridobivanje kakovostnih znanj ter kompetenc pa je odlična referenca tudi za vse zaposlovalce. Iskrene čestitke vsem, študentom, profesorjem in zaposlenim na fakulteti!« (Toni Balažič, predsednik uprave, Mercator d.d.)

Omogočamo mednarodno povezanost partnerjev.

»Ekonomska fakulteta je postala ugledno in mednarodno prepoznavno stičišče študentov in raziskovalcev. Razvila se je v učinkovito platformo, kjer se prepleta, povezuje in sodeluje poslovni, akademski in študentski svet. Njen uspeh, ki beleži multiplicirane učinke v širši regiji, odzvanja tudi v trojni akreditaciji, ki jo umešča med 1% najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu. Vrednost njene kakovosti potrjujejo njeni diplomanti, ki so se izkazali med vodilnimi na področju gospodarstva in podjetništva v širšem mednarodnem okolju.  Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani s svojimi programi, profesorskim zborom in ustrojem delovanja kreira prebojnike. In te družba vselej potrebuje.« (Janez Škrabec, predsednik Alumni kluba EF, direktor podjetja Riko d.o.o)

Imamo močan vpliv v gospodarskem svetu.

“Študij na EF je vsekakor imel velik vpliv pri odločitvi za iskanje zaposlitve in uveljavitev v tujini. Predavanja o aktualnih temah in problematiki gospodarstva, ter kasnejši podrobnejši razpravi in analizi v družbi izjemnih asistentov, približajo temo posamezniku in vzpodbudijo medsebojno sodelovanje. Takšen pristop, narava študija in dostopnost predavateljev, mentorjev in asistentov, so pri meni vzpodbudili zanimanje o dogajanju zunaj slovenskih meja in željo po uveljavitvi v tujini. V mojem primeru so k odločitvi prispevale tudi pridobljene izkušnje v globalnem oddelku oskrbovalne verige pri Danfoss Trati in diplomska naloga na temo varnostnih zalog. Skratka, EF mi je omogočila pridobitev znanja, razvoj spretnosti, spoznavanja aktualnih globalnih tem / ekonomskih modelov s pomočjo razprav in raziskovalnih nalog in s tem možnostjo uveljavitve v mednarodnem okolju. Potrebno je verjeti v svoje znanje, raziskovati področja, ki nas zanimajo in graditi na izkušnjah. Ob takšnem pristopu se hitro pojavijo priložnosti, ki jih je ob posameznikovi želji po uveljavitvi v tujini potrebno izkoristiti.” (Boštjan Zimšek, vodja upravljanja povpraševanja za področje centralne in južne azijsko-pacifiške regije, PVH Corp., EF diplomant)

Postavljamo trende na poslovno –ekonomskem izobraževanju.

»Moje osebno področje je inženirstvo in zame je bil MBA program Ekonomske fakultete čudovita izkušnja, saj mi je na nekaterih področjih resnično razširil obzorja. Pomagal mi je poglobiti znanje o managerskih veščinah, financah in vodenju. Všeč mi je bilo, kako so se moduli med seboj povezovali. Vsak predmet, ki ga zaključiš, je že sam po sebi zelo koristen, pridobljeno znanje pa nato uporabiš tudi pri drugih predmetih. Program toplo priporočam vsem, ki si želijo hitro napredovati, saj jim lahko resnično pomaga v njihovi karieri.« (Marilyne Trendel, Francija, neodvisna svetovalka, FELU MBA diplomantka)

Izvajamo raziskovanje uporabno v praksi.

»Z Ekonomsko fakulteto sodelujem že več let in na več področjih. Najbolj pogosto in plodno je sodelovanje na področju turizma, v zadnjem času z raziskovalnim delom, ki prinaša izjemna odkritja. Ne le, da nakazujejo, da vizija o trajnostnem odnosu do okolja deluje lokalno, temveč s pomočjo objektivne analize oziroma raziskave Ekonomske fakultete nakazuje, da bi imela enak odnos v širšem turističnem gospodarskem sektorju izjemno pozitivne globalne posledice. Sodelovanje ves čas poteka izjemno korektno in mi je osebno v veselje in zadovoljstvo, saj se tako sam kot tudi sodelavci ob takšnih raziskavah marsikaj novega naučimo.» (Anže Čokl,  Izvršni direktor, Bohinj ECO Hotel)


Publish your comment: