EF » EFnet » Novice » Ekonomska fakulteta se z akreditacijo AMBA pridružuje najboljšim MBA programom na svetu

Ekonomska fakulteta se z akreditacijo AMBA pridružuje najboljšim MBA programom na svetu

05.08.2016

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani (EF UL) je za FELU MBA program uradno prejela akreditacijo združenja AMBA (Association of MBAs), ki je med vodilnimi ustanovami s področja podiplomskega poslovnega izobraževanja.

Akreditacija združenja Association of MBAs (AMBA) je najvišji standard uspešnosti v podiplomskem poslovnem izobraževanju, ki jo pridobijo samo najboljši podiplomski programi s področja managementa. Samo najboljša 2 odstotka poslovnih šol na svetu sta prejela akreditacijo AMBA za svoje programe podiplomski študij managementa (MBA), podiplomski študij poslovodenja (MBM) in doktorski študij managementa (DBA).

Strogi ocenjevalni kriteriji AMBA zagotavljajo, da akreditacijo AMBA pridobijo samo vrhunski programi, ki se ponašajo z najboljšimi standardi poučevanja, učnim načrtom in interakcijo s študenti. Akreditacija AMBA ima mednaroden obseg, združenje pa sodeluje s pedagogi najvišje ravni v najboljših izobraževalnih ustanovah po vsem svetu, da lahko ves čas izboljšuje svoje akreditacijske politike ter ohranja svoj edinstven, poglobljen in natančen pristop. Združenje AMBA verjame, da morajo biti akreditirani programi najvišjega standarda ter slediti spreminjajočim se trendom in inovacijam v podiplomskem izobraževanju na področju managementa, zato se njena zaveza k spodbujanju inovativnosti odraža v akreditacijskem postopku, obenem pa združenje poslovne šole spodbuja k nenehnemu doseganju najvišjih standardov.

Ekonomska fakulteta je bila ustanovljena leta 1946 in je del Univerze v Ljubljani. EF UL je vodilna visokošolska izobraževalna ustanova s področja ekonomije in poslovnih ved v Sloveniji, njena blagovna znamka pa je priznana tako v Evropi kot drugod po svetu.

»Z akreditacijo AMBA je EF UL postala prva ustanova v Sloveniji in širši regiji, ki je bila okronana s trojno akreditacijo, namreč, pridobila je akreditacije EQUIS, AACSB in AMBA in se s tem dokončno uveljavila kot šola v skupini najboljših poslovno ekonomskih šol v svetu. Letos praznujemo 70. obletnico delovanja EF UL. Številne generacije sodelavcev fakultete so s predanim delom v sodelovanju s študenti in poslovnim okoljem prispevale k temu,  da smo našo ustanovo nenehno razvijali in posodabljali ter bili pri tem ves čas pobudniki napredka in sprememb. Vedno smo si prizadevali za promocijo izobraževanja, raziskav, inovativnosti in znanja v domači in mednarodni skupnosti. Naša dolgoletna tradicija v poslovnem izobraževanju je sedaj dobila priznanje še z akreditacijo AMBA, ki  pomeni najvišje možno priznanje s področja managerskega izobraževanja. Resnično sem ponosna, da lahko ta čudovit dosežek delim z vami.«

prof. Metka Tekavčič, dekanja

»Ves čas, že od samega začetka, je bil cilj programa FELU MBA razviti potencial naših študentov in razširiti njihovo obzorje. Da bi to dosegli, smo jih pogosto potisnili iz cone udobja in jih ‘vrgli v ocean’, da bi se naučili krmariti. Ponosna sem, da bodo ob zaključku programa ambiciozni, saj so njihove edine omejitve etična načela in nebo. Ponosna sem tudi na to, da nas je naša pot pripeljala do tu, kjer smo sedaj, in da smo prejeli to prestižno akreditacijo.«

prof. Andreja Cirman, direktorica programa MBA

»Vesel sem, da se je Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani pridružila najelitnejšemu klubu poslovnih šol na svetu: tistim s trojno akreditacijo, znano kot ‘trojna krona’.

Ta ekskluzivni klub združuje okrog 75 poslovnih in ekonomski šol po vsem svetu, ki izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti vseh treh svetovnih organov, ki podeljuje priznanja odličnosti: AMBA (London), EQUIS (Bruselj) in AACSB (Tampa, ZDA).

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani ima izredno dober program MBA, z zelo močnimi povezavami s poslovnimi krogi v Sloveniji in širši regiji. Zaradi svojega izjemnega ugleda in vizionarskega vodstva si popolnoma zasluži akreditacijo AMBA, ki jo je uradno prejela julija 2016.«

George Iliev, direktor razvojnih trgov v AMBA

Ob prejemu akreditacije AMBA so vsi sedanji študenti MBA in nedavni diplomanti EF UL vabljeni, da se pridružijo globalni skupnosti članic AMBA, ki združuje preko 18.500 študentov in diplomantov iz več kot 100 držav, da izkoristijo prednosti s področij mreženja, idejnega vodenja, kariernega razvoja in druge ugodnosti.

Andrew Main Wilson, generalni direktor združenja AMBA, je dejal:

»AMBA je resnično globalna poslovna organizacija in edini akreditacijski organ, ki se osredotoča izključno na akreditiranje programov MBA.

Pri odločitvi, koga bomo akreditirali, smo zelo zahtevni. Dejansko AMBA akreditira manj kot 5 odstotkov celotnega portfelja poslovnih šol na svetu. Ker združenje AMBA deluje kot akreditacijska in članska organizacija, je na področju podiplomskaga študija managementa edinstveno, saj povezuje prihodnje poslovne voditelje z današnjimi idejnimi vodji.

S to akreditacijo se EF UL pridružuje vodilnim poslovnim šolam na svetu. Veliko nam pomeni, da lahko tesno sodelujemo z njimi in MBA članicami AMBA, da zagotovimo, da bo vrhunsko podiplomsko izobraževanje na področju managementa še naprej prva izbira pri zaposlovalcih, vladah in ambicioznih vodstvenih kadrih, ki bodo postali svetovni poslovni voditelji prihodnosti.«

Za več informacij o priznanjih odličnosti Ekonomske fakultete: http://www.ef.uni-lj.si/priznanja_odlicnosti


Image gallery:

Publish your comment: