EF » EFnet » Novice » Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je postala prva in edina trojno akreditirana mednarodna šola v Sloveniji in širši regiji

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je postala prva in edina trojno akreditirana mednarodna šola v Sloveniji in širši regiji

20.09.2016

Ljubljana, 20. september 2016; Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je z akreditacijo AMBA prejela še tretje mednarodno priznanje odličnosti. Edina v širši regiji je postala del elitne skupine trojno akreditiranih mednarodnih šol – ima mednarodne akreditacije EQUIS, AACSB in AMBA. Ta dosežek jo umešča med 1 % najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu. Trojno priznanje odličnosti za fakulteto pomeni odgovornost do študentov, zaposlovalcev ter vseh deležnikov, ki sooblikujejo in ustvarjajo zgodbo Ekonomske fakultete, ki letos praznuje jubilejnih 70 let. Akreditacija pomeni zavezanost visokim standardom kakovosti fakultete na področju poslovnega izobraževanja, raziskovanja, mednarodne vpetosti in sodelovanja z gospodarstvom.

Študij na podlagi praktičnih primerov in pridobivanje uporabnih znanj, študijska mednarodna izkušnja, inovativni študijski pristopi in stik z zaposlovalci utrjujejo kakovost diplomantov EF na domačem in mednarodnem trgu dela. Ekonomska fakulteta zaposlovalcem zagotavlja najboljše kadre na poslovno-ekonomskem področju.

»Uspeh Ekonomske fakultete je nagrada in spodbuda obenem. Je nagrada za preteklo delo in spodbuda ter zagotovilo vsem generacijam študentov, da pridobivajo neprecenljivo osnovo za osebnostni in karierni razvoj. Kakovost študija in pridobivanje kakovostnih znanj ter kompetenc pa je odlična referenca tudi za vse zaposlovalce. Iskrene čestitke vsem, študentom, profesorjem in zaposlenim na fakulteti!« (Toni Balažič, predsednik uprave, Mercator d.d.)

Ekonomska fakulteta zagotavlja študentom najustreznejše izobraževanje, globalno mreženje in karierni razvoj. Npr., MBA študij je postal prva izbira bodočih in sedanjih managerjev in voditeljev.

»Moje osebno področje je inženirstvo in zame je bil MBA program Ekonomske fakultete čudovita izkušnja, saj mi je na nekaterih področjih resnično razširil obzorja. Pomagal mi je poglobiti znanje o managerskih veščinah, financah in vodenju. Všeč mi je bilo, kako so se moduli med seboj povezovali. Vsak predmet, ki ga zaključiš, je že sam po sebi zelo koristen, pridobljeno znanje pa nato uporabiš tudi pri drugih predmetih. Program toplo priporočam vsem, ki si želijo hitro napredovati, saj jim lahko resnično pomaga v njihovi karieri.« (Marilyne Trendel, Francija, neodvisna svetovalka)

Mednarodne akreditacije našim študentom in raziskovalcem omogočajo študij v mednarodnem okolju. Ekonomska fakulteta ima vzpostavljeno široko mrežo mednarodnih partnerskih povezav z mnogimi najboljšimi poslovno-ekonomskimi šolami, ki so trojno akreditirane, npr.: Monash University (Avstralija); HEC Montreal (Kanada); BI Norwegian Business School (Norveška); Vienna University of Economics and Business (Avstrija); IESEG School of Management (Francija); Aarhus School of Business (Danska); University of Stellenbosch Business School (Južna Afrika); Aston Business School (Združeno kraljestvo) in druge šole. Študenti lahko študijsko izmenjavo opravijo na eni izmed 190 partnerskih šol iz 44 držav sveta; izbirajo lahko med pestro ponudbo programov dvojnih diplom ali opravijo praktično usposabljanje v tujini. V posameznem študijskem letu se za izmenjavo odloči preko 240 študentov Ekonomske fakultete. Kakovost fakultete je uveljavljena in prepoznana tudi v svetu. Vsako leto v okviru študijske izmenjave na fakulteti študira več kot 350 tujih študentov. Te številke dopolnjuje še preko 550 redno vpisanih tujih študentov in 600 mednarodnih študentov, ki jih Ekonomska fakulteta gosti vsako poletje v okviru največje poletne šole v Evropi na področju ekonomije in poslovnih ved – »Ljubljana Summer School – Take the Best from East and West«.

“Študij na EF je vsekakor imel velik vpliv pri odločitvi za iskanje zaposlitve in uveljavitev v tujini. Predavanja o aktualnih temah in problematiki gospodarstva, ter kasnejši podrobnejši razpravi in analizi v družbi izjemnih asistentov, približajo temo posamezniku in spodbudijo medsebojno sodelovanje. Takšen pristop, narava študija in dostopnost predavateljev, mentorjev in asistentov so pri meni spodbudili zanimanje o dogajanju zunaj slovenskih meja in željo po uveljavitvi v tujini. V mojem primeru so k odločitvi prispevale tudi pridobljene izkušnje v globalnem oddelku oskrbovalne verige pri podjetju Danfoss Trata in diplomska naloga na temo varnostnih zalog. Skratka, EF mi je omogočila pridobitev znanja, razvoj spretnosti, spoznavanja aktualnih globalnih tem/ekonomskih modelov s pomočjo razprav in raziskovalnih nalog in s tem možnost uveljavitve v mednarodnem okolju. Potrebno je verjeti v svoje znanje, raziskovati področja, ki nas zanimajo, in graditi na izkušnjah. Ob takšnem pristopu se hitro pojavijo priložnosti, ki jih je ob posameznikovi želji po uveljavitvi v tujini potrebno izkoristiti.” (Boštjan Zimšek, diplomant EF, vodja upravljanja povpraševanja za področje centralne in južne azijsko-pacifiške regije, PVH Corp.)

Ekonomska fakulteta je tudi dom številnim priznanim domačim in mednarodnim profesorjem in raziskovalcem, ki prihajajo z uglednih tujih univerz in iz uglednih znanstvenih institucij: Harvard Business School (ZDA), Rotterdam School of Management, Erasmus University (Nizozemska), Leeds University Business School (Združeno kraljestvo), University of Leuven (Belgija) ipd. Raziskovalcem EF trojno priznanje odličnosti omogoča gradnjo mednarodne mreže in raziskovalno sodelovanje s kolegi z drugih svetovnih najboljših šol. Njihovo raziskovanje je uporabno v praksi.

»Z Ekonomsko fakulteto sodelujem že več let in na več področjih. Najbolj pogosto in plodno je sodelovanje na področju turizma, v zadnjem času z raziskovalnim delom, ki prinaša izjemna odkritja. Ne le, da nakazujejo, da vizija o trajnostnem odnosu do okolja deluje lokalno, temveč s pomočjo objektivne analize oziroma raziskave Ekonomske fakultete nakazuje, da bi imela enak odnos v širšem turističnem gospodarskem sektorju izjemno pozitivne globalne posledice. ( Anže Čokl, izvršni direktor, Bohinj ECO Hotel)

Več informacij: http://www.ef.uni-lj.si/priznanja_odlicnosti 


Image gallery:

Publish your comment: