EF » EFnet » Alumni » Poslovni bonton, kultura pitja in prehranjevanja

Poslovni bonton, kultura pitja in prehranjevanja

10.02.2017

Čeprav nekateri nepremišljeno trdijo, da lahko vljudnostna pravila in knjige o lepem vedenju kot staro kramo zmečemo v smeti, praksa vsak dan na vseh področjih našega življenja dokazuje, da ljudje potrebujemo določena pravila vedenja v odnosu s partnerjem, otroki, s kolegi, na delovnem mestu in s poslovnimi partnerji, strankami.

Sodobna pravila so izoblikovana v tej smeri, da nam pomagajo pri povezovanju, da krepijo medsebojno razumevanje, obzirnost do drugih in drugačnosti, vedno manj nas utesnjujejo, upoštevajo tudi generacijske razlike, so sprejemljiva, hkrati pa niso dogmatična.

Prav je, da jih dobro poznamo, saj nam omogočajo, da se bolj samozavestno in odločno znajdemo v različnih poslovnih situacijah, kar lahko pripomore k še boljšemu poslovnemu uspehu in še večji odličnosti.

Kultura vedenja za mizo, torej kultura pitja in prehranjevanja, pa je glavni pokazatelj ali smo iz pravega testa ali ne.

Ker si tudi v Alumni Ekonomske fakultete želimo člane iz »pravega testa«, vas vabimo na delavnico poslovnega bontona z večerjo, ki bo v sredo, 15. marca 2017, ob 18.00 uri v restavraciji Romansa v Ljubljani. Predvideno trajanje dogodka je 3 ure.

Na delavnici boste spoznali:

  • pravila sodobnega bontona (novosti v poslovnem svetu, odnos moški, ženska,…),
  • preprosto formulo, s katero si  v bontonu, kulturi vedenja lahko vedno pomagate, če ste v zadregi, dilemi,
  • sprejem poslovnih partnerjev, gostov, strank, dobrodošlica, kako postopamo, ko smo sami v vlogi gostov,
  • sprejemi, banketi, poslovna kosila, svečane večerje in drugi družabni dogodki,
  • razdelitev vlog (protokol, organizator, gostitelj, gost),
  • vse kar je potrebno vedeti, če želite dobro izpeljati poslovno (romantično) kosilo ali večerjo, je vedenje za mizo res tako pomembno,
  • restavracija neznani planet, kdo gre prvi v restavracijo, ali lahko vino poskusi tudi ženska,…,
  • pravilna uporaba pribora, kozarcev, kako pravilno prinesemo hrano k ustom,
  • kdo pri  obroku prvi začne jesti in kdo zaključi,
  • kam s prtičkom iz blaga ali iz papirja,
  • kdaj povedati zdravico ali zahvalo, koliko časa traja poslovni obrok,
  • začetne in zaključne pijače, pokušanje vina in vinski snobizem in ostale pivske navade in razvade, zakaj s penino ne trkamo,
  • kako pojemo posamezne jedi, kaj še lahko jemo z rokami, zobotrebci so stvar preteklosti, kam prilepiti žvečilni gumi,
  • in še marsikaj zanimivega ter predvsem uporabnega.

Delavnico vodi gospa Bojana Košnik, strokovnjakinja, z dolgoletnimi izkušnjami, na področju poslovnega bontona in protokola, ki jih na zanimiv in humoren način prenaša na udeležence.

Pretekle izkušnje gospe Košnik:

  • Namestnica vodje Diplomatskega protokola na Ministrstvu za zunanje zadeve
  • Vodja Protokola Vlade RS za evropske zadeve
  • Direktorica za protokol, gostinstvo in turizem Vlade RS
  • Vodja Protokola mesta Ljubljana ter vodja Službe za protokol na Ministrstvu za obrambo

Cena delavnice je 25 EUR na osebo in vključuje:

  • Podajanje znanja o splošnem poslovnem bontonu
  • Podajanje znanja o poslovnem bontonu pri mizi
  • Večerjo
  • Dva kozarca vina
  • Organizacijo

Mesta za dogodek so omejena. 

Obveščamo, da so mesta za dogodek že zasedena. Lahko nas kontaktirate nekaj dni pred dogodkom, če se eventuelno kakšno mesto sprosti.

Fotografije in video posnetki narejeni  na dogodku bodo objavljeni preko kanalov Ekonomske fakultete in naših poslovnih partnerjev.

Fotografije iz prejšnjega dogodka Poslovni bonton si lahko ogledate tukaj


Publish your comment:


Twitter: efljubljana