EF » EFnet » Novice » ZEDHIA: testni dostop do 25. junija 2017

ZEDHIA: testni dostop do 25. junija 2017

20.04.2017, ,

ZEDHIA (Zentraleuropäisches digitales wirtschafts- und gesellschaftshistorisches interaktives Archiv) je spletna interaktivna zbirka podatkov, namenjena celovitim zgodovinskim raziskavam. Vsebuje digitalizirana besedila in poglobljene informacijske vire za preučevanje zgodovine podjetništva in ekonomije v Srednji Evropi ter preučevanja rodoslovja v Srednji Evropi. Jedro vira predstavljajo različne publikacije založnika Compass Verlag, na prvem mestu seveda različne izdaje revije Compass.

ZEDHIA register za zgodovino podjetništva in ekonomije Avstrije med leti 1868 in 2003 vsebuje 745 zvezkov in več kot 1 milijon strani besedil. Vir omogoča iskanje po celotnem besedilu vseh publikacij, uporabo fasetnega filtriranja rezultatov in prednosti hiperpovezav v knjigah, podpira tudi večjezične predstavitve menija in inovativni uporabniški vmesnik.

Brezplačni dostop do zbirke ZEDHIA bo na voljo do 25. junija 2017. Za študente in osebje Univerze v Ljubljani je dostopna z lokacij UL in z oddaljenega dostopa.


Related news

Publish your comment: