EF » EFnet » Novice » Tekmovanje Kitajski most

Tekmovanje Kitajski most

30.05.2017,

Konfucijev inštitut Ljubljana je v mesecu maju organiziral Tekmovanje Kitajski most (Hanyu qiao), tako za študente, kot tudi za dijake. Namen tekmovanja je preizkus znanja v kitajskem jeziku, udeleženci pa tudi pokažejo svoje veščine povezane s kitajsko kulturo kot so petje kitajskih pesmi ali nastop s kitajskim plesom, ipd.

Med študenti so se letos prvič lahko udeležili tudi študentje Ekonomske fakultete.  Na svetovnem tekmovanju Kitajski most, bo na Kitajskem Slovenijo zastopala študentka SANELA KŠELA iz Filozofske fakultete, kot opazovalec tekmovanja pa jo bo spremljal drugo uvrščeni  študent, TEVŽ MIKUŠ iz Ekonomske fakultete, ki je znanje kitajskega jezika pridobil na Konfucijevem inštitutu.

Med dijaki pa so se na tekmovanju pomerili predstavniki Konfucijevih učilnic v Ljubljani, Mariboru in Kranju. Vsi dijaki so bili odlični v svojem nastopu, zato so imeli sodniki težko delo. Tako bosta na tekmovanju na Kitajskem Slovenijo zastopali:

Alja Katičdijakinja Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana (BIC Ljubljana) , kot drugo uvrščena pa jo bo kot opazovalka spremljala Ana Jazbinšek iz Gimnazije Jožeta Plečnika.

Vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo za dosežke ter za motivacijo in trdo delo, ki so ga vložili v svoj nastop.


Image gallery:

Related news

Publish your comment:


Twitter: efljubljana