EF » EFnet » Novice » Prof. Metka Tekavčič imenovana za novo članico mednarodnega AACSB akreditacijskega odbora in Evropskega svetovalnega sveta

Prof. Metka Tekavčič imenovana za novo članico mednarodnega AACSB akreditacijskega odbora in Evropskega svetovalnega sveta

24.07.2017

Prof. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, je bila imenovana za novo članico mednarodnega AACSB akreditacijskega odbora – Initial Accreditation Committee (IAC-Z), katerega delovanje se nanaša na poslovne šole, ki so v začetnem AACSB akreditacijskem procesu. Prof. Metka Tekavčič je imenovana za obdobje treh let, z začetkom 1. julija 2017.

V imenu predsednika Upravnega odbora AACSB International, prof. Soumitre Dutta, je gospa dekanja, prof. Metka Tekavčič, imenovana tudi za novo članico Evropskega svetovalnega sveta – European Advisory Council (EAC). Ključna področja delovanja EAC so povezana z vprašanji in izzivi, s katerimi se sooča poslovno izobraževanje v Evropi, in z vključevanjem dejavnosti AACSB International v evropski okvir; z identifikacijo poslovno-izobraževalnih potreb, izzivov in priložnosti v evropskem prostoru; s prepoznavanjem in z načrtovanjem programov AACSB za evropske poslovne šole ter s podajanjem priporočil kandidatom za vloge upravljanja v AACSB International.

Obe imenovanji sta za Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani zelo pomembni.

Gospe dekanji, prof. Metki Tekavčič, iskreno čestitamo.

O AACSB International – The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB):

mednarodno združenje AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) za dosego skupnega cilja: ustvariti naslednjo generacijo odličnih voditeljev, poudarjati pomen vpetosti in povezanosti vseh deležnikov v izobraževalnem procesu, in sicer pedagogov, študentov, strokovnega osebja in poslovne skupnosti. Mednarodno združenje, ki deluje od leta 1916 in vključuje preko 1500 članskih izobraževalnih institucij in več kot 785 akreditiranih poslovnih šol po vsem svetu, temelji na zavezanosti k doseganju najvišje kakovosti in nenehnemu napredku v poslovnem izobraževanju. S svojim globalnim sedežem v Tampi, Florida, ZDA; v Amsterdamu, Nizozemska, kjer pokriva področje Evrope, Srednjega vzhoda in Afrike; in z azijsko-pacifiškim  sedežem v Singapurju je poslanstvo AACSB povečati pripadnost in sodelovanje vseh deležnikov, povečati inovativnost in razširiti vpliv izobraževanja v domačem in mednarodnem okolju.


Publish your comment:


Twitter: efljubljana