EF » EFnet » Novice » Nova knjiga o poslovanju v spreminjajoči se Kitajski pri založbi Routledge s soavtorjem Matevžem Raškovićem

Nova knjiga o poslovanju v spreminjajoči se Kitajski pri založbi Routledge s soavtorjem Matevžem Raškovićem

29.08.2017

Konec avgusta je pri priznani britanski založbi Routledge izšla težko pričakovana knjiga »Understanding a Changing China: Key issues for business«. V knjigi Howard A. Davies (Hong Kong Polytechnic University) in Matevž Rašković (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani) preko širokega ekonomsko-sociološkega okvirja predstavljata ključna vprašanja ter silnice, ki sooblikujejo moderno Kitajsko in ki bi jih moral razumeti vsak poslovnež, odločevalec ter študent ekonomije, poslovnih ved ali mednarodnih odnosov. Knjigo se s spremljajočimi prosojnicami za predavanja lahko uporablja kot učbenik za MBA, podiplomske ali dodiplomske študente, ki želijo razumeti ključne izzive, priložnosti in zmote pri poslovanju s Kitajci. Je upočasnitev rasti kitajskega gospodarstva naraven proces dozorevanja ali znak zatona t.i. »kitajskega čudeža«? Kako velika grožnja so kitajska podjetja zahodnim podjetjem? Lahko kitajski potrošnik postane novo gonilo kitajskega gospodarstva? Kako inovativna je danes Kitajska? Kakšna je dejanska vloga države v kitajskem gospodarstvu? Kaj se dogaja s kitajskim finančnim sektorjem?

Knjiga je hkrati napisana tudi tako, da je lahko zanimivo branje za širšo poslovno javnost in odločevalce. Knjiga se bo kot učbenik uporabljala že to jesen na Hong Kong Polytechnic University na Kitajskem ter v Ljubljani, podprlo pa jo je tudi združenje ACE, ki pod okriljem organizacije EFMD združuje najboljše akreditirane poslovne šole v Evropi in na Kitajskem. Poleg tega so jo podprli tudi Kerry Brown (King’s College London), Andrea Sianesi (dekan MIP Politecnico di Milano) ter Nicholas R. Lardy (Peterson Institute for International Economics). Več informacij o knjigi lahko najdete spletni prodajalni družbe Amazon: https://www.amazon.com/Understanding-Changing-China-issues-business/dp/1138203750.

KBBUSS1701-web-1200x300-r1


Image gallery:

Publish your comment:


Twitter: efljubljana