EF » EFnet » Novice » Raziskovalci EF prejeli nagrade na 4. AIB-CEE chapter konferenci

Raziskovalci EF prejeli nagrade na 4. AIB-CEE chapter konferenci

03.10.2017

V sredo 27. in četrtek 28. septembra smo na Ekonomski fakulteti gostili 4. Academy of International Business AIB-CEE chapter konferenco, ki se jo je udeležilo preko 70 udeležencev iz 23 različnih držav, ne samo iz srednje in vzhodne Evrope, ampak tudi iz Avstralije, ZDA ter Kitajske. Navzoče je v okviru začetne slovesnosti nagovorila tudi dekanja, prof. dr. Metka Tekavčič, ki je v svojem govoru poudarila pomen internacionalizacije za Ekonomsko fakulteto ter vlogo, ki jo pri tem igra CeQUINT akreditiran podiplomski program Mednarodnega poslovanja.

V okviru konference so bile podeljene tudi nagrade za najboljši prispevek (CEEMAN Best Paper Award in CEEMAN Highly Commended Paper Award), nagrada za najboljšo raziskovalno idejo (University of Ljubljana, Center for International Relations »That’s Interesting« Award), nagrada za najboljši prispevek mladega avtorja (Faculty of Economics, University of Ljubljana Best Paper Award by a Junior scholar up to the age of 35) ter nagrade za najboljše recenzorje v posameznih sekcijah.

Med nagrajenimi so bili tudi predstavniki Ekonomske fakultete. Posebno pohvalo organizacije CEEMAN (CEEMAN Highly Commended Paper Award) so za svoj članek »Consumer decision-making styles of young-adult consumers in East Asia and Eastern Europe: A global consumer generation or glocal segments?« prejeli Matevž Rašković, Zhonghui Ding, Morikazu Hirose in Vesna Žabkar. Nagrado za najboljšega recenzorja v sekciji »Societies, markets and cultures« pa je prejela tudi prof. dr. Nada Zupan. Nagrado za življenjsko delo in posebne dosežke na področju mednarodnega poslovanja paje prejel Zaslužni profesor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Marjan Svetličič.


Image gallery:

Publish your comment:


Twitter: efljubljana