EF » EFnet » Novice » Sprejem brucev 2017: »Močni smo, kot je močan naš najšibkejši študent«

Sprejem brucev 2017: »Močni smo, kot je močan naš najšibkejši študent«

04.10.2017

Na prvi študijski dan, 2. oktobra 2017, smo na Ekonomski fakulteti sprejeli bruce dodiplomskih programov Univerzitetne poslovne in ekonomske šole (UPEŠ) ter Visoke poslovne šole (VPŠ). Celoten dan je bil namenjen seznanitvi bodočih študentov z delovanjem fakultete, hkrati pa so prejeli koristne informacije za študij in življenje na fakulteti.

Mladim študentom, željnim poslovno-ekonomskega znanja, je zaželela dobrodošlico dekanja Ekonomske fakultete, prof. dr. Metka Tekavčič. Poudarila je, da fakulteta spada med najboljše poslovno-ekonomske šole na svetu in tako študentom ponuja veliko možnosti za razvoj. Študente je povabila, da ponujene možnosti tudi izkoristijo.

Študente je nato nagovorila prodekanja za študijske zadeve, prof. dr. Tanja Mihalič, ki je študente pozvala, naj redno in zavzeto opravljajo svoje študijske obveznosti. Poudarila je, da je fakulteta tako močna, kot je močan njen najšibkejši člen, ter dodala, da si želimo zavzetih in proaktivnih študentov.

Študente sta nagovorila tudi študenta 2. letnika, Karolina Rakovec in Sebastijan Furlani, ki sta pred enim letom  sedela v isti dvorani na sprejemu brucev. Študenta sta z bruci delila svoje izkušnje s študijem na fakulteti, ki sta ga v letu dni dobro unovčila. Sporočila sta jim, naj izkoristijo različne možnosti, ki jih ponuja fakulteta, ter jih pozvala, da se povežejo, saj si bodo na ta način spletli vezi za prihodnost.

V nadaljevanju je predavatelj Ekonomske fakultete, doc. dr. Jaka Cepec, študentom predstavil temeljne vrednote fakultete in pozval študente k odgovornosti. Predsednik Študentskega sveta, Rok Smrekar, je študentom predstavil dogajanje, ki so ga v Študentskem svetu pripravili za nove študente. Srečanje se je zaključilo s predstavitvijo profesorjev, s katerimi se bodo bruci srečevali med  študijskim  letom. V imenu vseh profesorjev je zbrano množico brucev nagovorila prof. dr. Lilijana Ferbar Tratar.

Po uvodnem sprejemu so bili bruci razdeljeni v skupine, kjer so pridobili natančnejše informacije, ki jih potrebujejo za študij in življenje na fakulteti. Sprejem brucev se je zaključil z vodenim ogledom fakultete ter s povabilom na sprejem brucev Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu.

 


Image gallery:

Publish your comment:


Twitter: efljubljana