EF » EFnet » Novice » Ekonomska fakulteta uvrščena med najboljše šole Vzhodne Evrope

Ekonomska fakulteta uvrščena med najboljše šole Vzhodne Evrope

13.11.2017

Na 10. Eduniversal svetovni konvenciji, ki je potekala v Dubaju med 8.-12. novembrom 2017, je bila Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani proglašena za drugo najboljšo šolo v Vzhodni Evropi. Priznanje je prevzela dekanja, prof. dr. Metka Tekavčič in se zahvalila vsem, ki so v Ekonomski fakulteti prepoznali kakovostno poslovno šolo.

Mednarodna rangirna lestvica Eduniversal šole razvršča glede na njihov mednarodni ugled, ki je vezan na geografsko področje, in sicer: Afrika, Centralna Azija, Evrazija in Bližnji Vzhod, Daljni vzhod, Latinska Amerika, Oceanija, Severna Amerika, Vzhodna Evropa in Zahodna Evropa. Slovenija se uvršča v regijo Vzhodne Evrope, kjer so umeščene države: Albanija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Črna Gora, Estonija, Kosovo, Latvija, Litva, Madžarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška in Ukrajina.

Na mednarodno rangirno lestvico Eduniversal je vključenih 1000 najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu iz 154 držav. Vsaki šoli je dodeljena Palma odličnosti (najmanj 1 Palma odličnosti in največ 5 Palm odličnosti). Končna uvrščenost posamezne poslovne šole poteka s strani glasovanja dekanov vseh tisočih poslovnih šol.

V regiji Vzhodna Evropa se je na prvo mesto uvrstila poslovna šola univerze v Pragi – The University of Economics Prague (VSE), Češka (5 Palm odličnosti). Drugo mesto je pripadlo Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, Slovenija (4 Palme odličnosti) in Univerzi Corvinus – Corvinus University of Budapest, Corvinus Business School, Madžarska (4 Palme odličnosti). Tretje mesto si delijo: Graduate School of Management, St. Petersburg University, Rusija (5 Palm odličnosti); Zagreb School of Economics and Management, Hrvaška (4 Palme odličnosti); University of Warsaw – Faculty of Management, Poljska (5 Palm odličnosti).

 

IMG-20171110-WA0001

 

 

 

 

 

 

Dekanja, prof. dr. Metka Tekavčič

IMG_20171109_2043374

 

 

 

 

 

 

Dekanja in Prof. Zita Zoltayné Paprika, dekanja Corvinus Business School

IMG_1532

 

 

 

 

 

 

Dekanja in Prof. Željko Šević, dekan poslovne šole na Universiti Utara Malaysia (UUM)

IMG_5919

 

 

Na sliki:
Prof. Zita Zoltayné Paprika, dekanja Corvinus Business School
Prof. Željko Šević, dekan poslovne šole na Universiti Utara Malaysia (UUM)
Prof. Đudo Njavro, dekan ZSEM
Prof. dr Nikola Milović, dekan, Ekonomska fakulteta Podgorica

Irena Kržan, EFUL
Prof. Boban Melović, prodekan za študijske zadeve

 

 

 

 

 


Image gallery:

Publish your comment: