EF » EFnet » Novice » Listina raznolikosti Slovenija povezala prvih 59 slovenskih organizacij

Listina raznolikosti Slovenija povezala prvih 59 slovenskih organizacij

16.11.2017

14. novembra 2017 smo slavnostno vzpostavili Listino raznolikosti Slovenija, ki jo je podpisalo prvih 59 slovenskih organizacij med njimi tudi Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani. V imenu naše fakultete je listino podpisal prodekan, prof. dr. Aleš Popovič. Dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
Slovenska listina se tako kot 20-a po vrsti pridružuje evropski platformi, ki danes združuje preko 8000 organizacij ter 18 milijonov zaposlenih.

Listina raznolikosti Slovenija temelji na prostovoljno sprejetih načelih z namenom promocije vrednot raznolikosti, enakosti in vključenosti. Spodbuja sprejemanje, spoštovanje in vključevanje raznolikosti v slovenskih organizacijah kot potenciala inovativnosti za trajne rešitve organizacij. Vključuje 6 načel, ki spodbujajo k razvoju organizacijske kulture, ki temelji na enakih možnostih, vzajemnem spoštovanju, sprejemanju in vključevanju raznolikih zaposlenih, ustvarjanju raznolikega in vključujočega okolja, upoštevanju in širjenju načel raznolikosti na vseh ravneh organizacije, prepoznavanju raznolikih strank, oblikovanju politik raznolikosti in širjenju svoje zavezanosti načelom ter politike raznolikosti vsem deležnikom.

Foto: Tadej Majhenič

 


Image gallery:

Publish your comment:


Twitter: efljubljana