EF » EFnet » Novice » Naši nogometaši prvaki evropskega prvenstva poslovnih nogometnih lig

Naši nogometaši prvaki evropskega prvenstva poslovnih nogometnih lig

14.11.2017

V nedeljo, 12. novembra 2017 se je v poljskem Krakovu odvijala krstna izvedba Evropske poslovne nogometne lige (EFBL). Srečalo se je osem moštev iz šestih evropskih držav, Poljske, Slovenije, Latvije, Romunije, Portugalske in Bolgarije. Z zgodovinskim prvim naslovom se lahko pohvalijo prav Slovenci, profesorji, strokovni sodelavci, alumni in študentje Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, ki so v finalnem obračunu po streljanju kazenskih strelov premagali poljsko moštvo Magna Formpol.
Potem ko je bilo v novembru 2016 v Krakovu ustanovljeno združenje evropskih poslovnih lig in pokalov (Združenje EFBL – European Football Business League), se je minuli konec tedna odvijal prvi skupni dogodek organizatorjev poslovnih nogometnih lig in pokalov, ki pa se ga je ob krstni izvedbi udeležilo osem zmagovalcev nacionalnih oz. regijskih poslovnih lig in pokalov.

Za prvo lovoriko evropskega prvaka so se tokrat poleg Ekonomske fakultete UL potegovali še Portugal Telecom iz Lizbone, Magna iz bolgarskega mesta Plovdiv, Magna iz poljskega mesta Tychy, varnostna služba STRONG iz latvijske prestolnice Riga, veterinarska klinika Marco Vet iz Bukarešte, banka PKO Poljska ter radijska postaja RMF MAXXX iz Krakova.

Kot so zatrdili v vodstvu organizacije, je sleherni začetek težak, že na naslednjem skupnem dogodku pa pričakujejo, da se bo na dogodku bržkone pridružilo še več držav, ki so kazale interes za sodelovanje na tovrstnih poslovno-nogometnih prireditvah.
Rezultati tekem Ekonomske fakultete UL

Ekipo Ekonomske fakultete so zastopali prof. dr. Tomaž Čater, Sašo Novak, Ažbe Platiša, Marko Makivič, Rok Petrič, Luka Jurišič, Tilen Barbarič, Savo Bojič, Aleš Zajc in Miha Jagodic.
Iskrene čestitke za ta res izjemen uspeh!

Rezultati tekem Ekonomske fakultete UL

Skupinski del:
Strong (Latvija) -
Ekonomska fakulteta
Ekonomska fakulteta UL 0:1
Portugal Telecom (Portugalska) -
Ekonomska fakulteta
Ekonomska fakulteta UL 0:2
Ekonomska fakulteta
Ekonomska fakulteta UL – Magna Formpol (Poljska) 2:1
Polfinale:
Ekonomska fakulteta
Ekonomska fakulteta UL – Marco Vet (Romunija) 2:0
Finale:
Ekonomska fakulteta
Ekonomska fakulteta UL – Magna Formpol (Poljska) 6:5*
* po streljanju kazenskih strelov
Tekst in foto: Poslovna liga

 


Image gallery:

Publish your comment:


Twitter: efljubljana