EF » EFnet » Novice » Igorju Akrapoviču podeljena nagrada časnika Finance za izjemne dosežke v gospodarstvu

Igorju Akrapoviču podeljena nagrada časnika Finance za izjemne dosežke v gospodarstvu

01.12.2017

Ob koncu prvega dne konference, ki jo organizirata Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani in časnik Finance, so podelili tudi nagrado časnika Finance za izjemne dosežke v gospodarstvu. Dobil jo je Igor Akrapovič, ustanovitelj in lastnik podjetja Akrapovič.

“Igor Akrapovič je utelešena strast, motociklistična in podjetniška. Je izklesan podjetnik in tudi kritik slovenske gospodarske stvarnosti. Želi si, da bi Slovenija bila boljša in pravičnejša, da bi vsi bili bogatejši. Njegova neskončna energija je temelj nastanka izjemne zgodbe,” so med drugim zapisali v obrazložitvi nagrade, ki je namenjena tistim posameznikom in organizacijam, ki ključno prispevajo h gospodarskemu razvoju in povečevanju družbene blaginje.

Ob tem so med drugim navedli, da podjetje v zadnjih letih postaja vse pomembnejši igralec v avtomobilski industriji in da je v četrt stoletja iz garažnega podjetja nastala skupina s približno tisoč zaposlenimi. “Približno stomilijonski prihodki od prodaje so trikrat večji kot v predkriznem letu 2008. Veliko večino prihodkov ustvarijo na tujem. Lani so poslovali z rekordnim dobičkom v višini 12,3 milijona evrov, dobičkovna (EBIT) marža pa je s 13 odstotki trikratnik slovenskega povprečja. Vsako leto se po zaslugi nadpovprečne rasti tako po sredstvih, zaposlenih kot dobičku in prihodkih vzpenja po lestvici največjih in postaja vse pomembnejši steber slovenskega gospodarstva,” so še dodali.

Vir: STA
Fotograf: Jernej Lasič

 

 

 

 

Na sliki od leve proti desni: Peter Frankl, Igor Akrapovič in red. prof. dr. Janez Prašnikar

2017-11-30 PKP-0781_preview

Na sliki: Igor Akrapovič

2017-11-30 PKP-0845_preview


Image gallery:

Publish your comment:


Twitter: efljubljana