EF » EFnet » Novice » Priznanja študentom za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti

Priznanja študentom za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti

08.12.2017

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič je danes podelil priznanja študentom Univerze za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti. Priznanja so prejeli tisti študenti, ki presegajo zahteve in pričakovanja iz študijskih programov. Izbrani študenti so med drugim priznanja prejeli za aktivnosti na področju organizacije odmevnih dogodkov in za odlične uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih. Letos so priznanja prejeli študenti s Fakultete za elektrotehniko, Fakultete za farmacijo, Fakultete za matematiko in fiziko, Fakultete za računalništvo in informatiko, Fakultete za šport, Medicinske fakultete, Naravoslovnotehniške fakultete, Pravne fakultete in Teološke fakultete Univerze v Ljubljani. 

Na zadnjem, sedmem slavnostnem dogodku v Tednu Univerze, je rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič poudaril, da velja še posebej pohvaliti vse, ki so s svojimi zmožnostmi in študijskimi prizadevanji dosegli najboljši uspeh in najvišje ocene. »Najradovednejši pridobivajo dodatno znanje, najbolj neučakani želijo preizkusiti pridobljeno znanje v praksi, najbolj socialno čuteči želijo ob izobraževanju narediti tudi kaj dobrega za svoje kolege in za skupnost. In prav je tako.«

Slavnostna govornica dr. Vanja Čok, raziskovalka in asistentka na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, je v svojem nagovoru poudarila pomembnost časa študija, ki študentom omogoča, da so aktivni na različnih področjih in s tem pridobivajo dragocene izkušnje, reference in nova poznanstva. »Mnogokrat spomini na študijske obveznosti z leti zbledijo, ostanejo pa pridobljeno znanje, prijatelji in tiste neformalne veščine, ki ste si jih pridobili z obštudijskimi aktivnostmi. Prav ta doživetja namreč popestrijo in začinijo čas študija ter vam dajo širino, s pomočjo katere boste v svetu nastopali bolj samozavestno in preudarno,« je prejemnikom svečanih listin povedala Čokova.

Video posnetek dogodka si lahko ogledate tukaj.

Z naše fakultete je priznanje prejel Jan Grebenc za učinkovito in uspešno združevanje vrhunskega športa in študija.

Avtor fotografij je Foto studio NORA.

 


Publish your comment:


Twitter: efljubljana