EF » EFnet » Novice » Informativni dan Ekonomske fakultete v Ljubljani

Informativni dan Ekonomske fakultete v Ljubljani

09.01.2018

V petek in soboto, 9. in 10. februarja 2018, je Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani zopet odprla svoja vrata dijakom na Informativnem dnevu.

V petek, 9. februarja 2018, je fakulteta odprla svoja vrata v dopoldanskem in popoldanskem terminu. V polni Veliki dvorani je zbrane najprej nagovorila izr. prof. dr. Tjaša Redek, ki je pripravila predavanje o robotizaciji in dijakom predstavila odgovor na zanimivo vprašanje, ali lahko roboti v prihodnosti nadomestijo ljudi. Tako so dijaki lahko prisluhnili prvemu, »vzorčnemu« predavanju na Ekonomski fakulteti.

Udeležence je nato nagovorila prodekanja prof. dr. Tanja Mihalič, ki je predstavila številne razloge, zakaj na Ekonomsko fakulteto. Poleg trojnega priznanja odličnosti – mednarodno priznanih akreditacij, ki jih ima fakulteta, se je dotaknila tudi novih poklicev, ki jih bodo bodoči diplomanti Ekonomske fakultete opravljali v prihodnosti, tovrstno znanje pa bodo prejeli na fakulteti v času študija.

V nadaljevanju je za govorniški pult stopil Rok Smrekar, predsednik Študentskega sveta EF. Povedal je, kaj vse za študente Ekonomske fakultete vsako leto pripravljajo v Študentskem svetu, da se povezujejo v skupini, imenovani Povezani, da se družijo na vsakoletnem »business weekendu«, na koncu pa dijakom svetoval, naj izberejo Ekonomsko fakulteto, ker bodo kot diplomanti EF cenjeni na trgu dela.

Sledil je pogovor moderatorja Miha Jurečiča s študenti Ekonomske fakultete. Na odru so se nam pridružili Kristina, Uroš, Damjan in Sebastijan, ki so zbranim povedali, da je bila njihova odločitev za fakulteto vsekakor prava. Dijakom so toplo priporočili tudi študijsko izmenjavo v tujini, saj gre za edinstveno priložnost, »zanjo pa si tudi plačan« (oz. prejmeš štipendijo) – kakor je s kančkom humorja pripomnil Sebastijan.

Za konec je udeležence nagovoril še tajnik mag. Tilen Balon, ki je zbrane opremil s pomembnimi informacijami o študiju na fakulteti. Predstavil je študijska programa UPEŠ in VPŠ, med katerima izbirajo dijaki, jim tudi sam svetoval, naj izkoristijo priložnost študijske izmenjave v tujini, ali pa doživijo mednarodno izkušnjo kar doma in nekaj besed namenil tudi izjemnemu študentskemu utripu fakultete. Ob koncu je povedal še nekaj pomembnih besed o tem, kako in kdaj potekata prijava in vpis na fakulteto.

»Povezani« študenti so po koncu uradnega programa pripravili še ogled fakultete za tiste, ki Ekonomske fakultete še ne poznajo.

PRENOS V ŽIVO!

Če se informativnega dneva na Ekonomski fakulteti niste mogli udeležiti, vas vabimo, da se nam priključite kar preko interneta in si ogledate posnetek iz Velike dvorane, ki je potekal v živo v petek dopoldne.

Povezava do livestreama

Več informacij o dodiplomskem študiju vam je na voljo na naslednji povezavi.


Image gallery:

Publish your comment:


Twitter: efljubljana