EF » EFnet » Novice » Januarja smo se ponovno srečali s strokovnjaki oskrbovalnih verig

Januarja smo se ponovno srečali s strokovnjaki oskrbovalnih verig

30.01.2018

V četrtek, 25. januarja 2018 so se na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ponovno zbrali strokovnjaki s področja oskrbovalnih verig, v sklopu mednarodne konference Future of Manufacturing & Supply Chain Excellence, ki je potekala že četrto leto zapored, tokrat pod naslovom »Supply Chain Collaboration«.

Konferenca se je pričela s predavanjem Casperja Sti Jakobsena iz Danfossa, ki je predstavil način kako izboljšati učinkovitost dobave. V nadaljevanju sta svoje izkušnje delila še Alexis Rotenberg iz JDA Software, s primerom preobrazbe in izboljšanja obstoječih oskrbovalnih verig ter Victor Duran iz podjetja HELLA GmbH & Co. KGaA, ki je na primeru lastnega projekta predstavil vitko proizvodnjo in izboljšave na področju logistike. Prvi sklop konference je sklenil samostojni svetovalec Milos Tipsarevic, ki je govoril o učinkovitem nadzoru stroškov kot ključnem dejavniku vključevanja dobaviteljev v dobavne verige.

V nadaljevanju je sledila okrogla miza pod naslovom »Supply Chain Collaboration«, na kateri so sodelovali Ivan Guzelj iz Symphony Retail Ai, Milorad Hodnik Nikolic iz podjetja Flex ter Sašo Turk iz Pošte Slovenije. Po kosilu je sledilo predavanje Raula Intriaga iz Novartisa, ki je načel temo uporabe blockchain tehnologije v oskrbovalnih verigah, ter predstavil njene prednosti in slabosti. V zaključku konference je sledila še predstavitev izzivov, ki so jih predstavili Peter Mihelič iz Danfoss Trate, Gregor Glušič iz podjetja Maersk Adria ter Marko Cedilnik iz Mercatorja, v debati pa sta sodelovala tudi Raul Intriago ter Mitja Praprotnik iz RLS Merilne tehnike.

Tudi letos je konferenca privabila več kot 200 strokovnjakov s področja nabave, proizvodnje, logistike in oskrbovalnih verig, ki so prisluhnili najboljšim praksam domačih in tujih podjetij.

Dogodek je že četrto leto zapored organizirala Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani skupaj s partnerjem Danfoss Trato.

Zahvala gre tudi ostalim partnerjem, brez katerih izvedba konference ne bi bila mogoča: Symphony Retail Ai, RLS Merilna tehnika, Pošta Slovenije, ZZI (bizBox), Združenje nabavnikov Slovenije, Slovensko logistično združenje in Trgovinska zbornica Slovenije.


Image gallery:

Publish your comment:


Twitter: efljubljana