EF » EFnet » Novice » Nova razstava Kulturnega združenja ALPEN ADRIA iz Trsta v Mali galeriji EF » RAZLIČNOST JE NAŠE BOGASTVO »

Nova razstava Kulturnega združenja ALPEN ADRIA iz Trsta v Mali galeriji EF » RAZLIČNOST JE NAŠE BOGASTVO »

11.01.2018

Januarja se v Mali galeriji s svojimi deli predstavlja zanimiva skupina umetnikov, članov Kulturnega združenja Alpen Adria iz Trsta, ki jo sestavljajo sestre Franca, Nivea in Santina Mislei ter Flavio Musina.

V kulturno združenje, katerega predsednica je Santina Mislei, je vključenih preko 40 umetnikov. Slikarji, kiparji, oblikovalci mozaikov, mojstri bakra, stekla in keramike prirejajo redna srečanja in se predstavljajo na skupinskih razstavah tako v rodni Italiji kot v sosednjih Sloveniji in Avstriji, z namenom negovanja kulturnega izročila ter izmenjave idej in kulturnih praks z umetniki drugih regij.

Sestre Mislei so bile rojene v Barkovljah pri Trstu. Franca in Nivea živita in ustvarjata v Trstu, Santina pa na tržaškem krasu. Že od otroštva umetniško nadarjene in z neukročeno domišljijo, so v letih ustvarjanja izoblikovale vsaka svoj individualno prepoznavni umetniški izraz.

Santina se ukvarja s slikarstvom. Pri ustvarjanju poleg različnih barvnih tehnik uporablja tudi druge materiale in z njimi dosega želene fantastične učinke, ali pa, če to zahteva motiv, uporabi le črno-belo ali enobarvno tehniko.

Franco navdušujejo vitraži v Tiffany tehniki, ki jo je uporabila tudi pri izdelavi patchwork panojev. Poleg stekla pri ustvarjanju uporablja tudi druge material kot sta baker in les, ki jih spretno kombinira v fantastične oblike.

Nivea živi in ustvarja v Trstu. Njena umetnost sega od fantazijskih izdelkov v raku keramiki, v kateri se je izmojstrila, do izdelave slik v kombinaciji z lesom, bakrom in drugimi materiali.

Fluvio Musina je rojen v Trstu, kjer ima svoj atelje. Ukvarja se s slikarstvom v akrilni in oljni tehniki, pri izražanju svojih domišljijskih podob se zgleduje po tehnikah starih mojstrov slikarstva. Svoja dela je predstavil na preko 400 razstavah doma in v tujini ter zanje prejel številne nagrade.

Razstava bo na ogled v Mali galeriji januarja 2018.


Image gallery:

Publish your comment: