EF » EFnet » Novice » Dekanja prof. dr. Metka Tekavčič sodelovala na Ekonomskem forumu BiH

Dekanja prof. dr. Metka Tekavčič sodelovala na Ekonomskem forumu BiH

19.02.2018

V Sarajevu je 15. februarja 2018 v organizaciji Ekonomske fakultete Univerze v Sarajevu potekal Ekonomski forum Bosne in Hercegovine, na katerem je sodelovalo več kot 500 udeležencev iz gospodarstva in javnega sektorja BiH. Govorniki na forumu so bili ministri in visoki predstavniki vlad BiH, Srbije, Hrvaške in Delegacije EU v BiH, predstavniki poslovne skupnosti v BiH, med njimi direktorica NLB v Sarajevu mag. Lidija Žigić, in predstavniki akademske skupnosti v regiji.  Forum je obravnaval konkurenčnost držav v regiji, poseben panel pa je bil namenjen akreditaciji visokošolskih ustanov kot pogoju konkurenčne prednosti na trgu dela.

Panel je vodila prodekanja Ekonomske fakultete v Sarajevu prof. dr. Jasmina Selimović, na njem pa so sodelovali prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, prof. dr. Saša Ranđelović, prodekan Ekonomske fakultete Univerze v Beogradu, prof. dr Marina Dabić z Ekonomske fakultete Univerze v Zagrebu in mag. Suzana Tihi Babić, direktorica oddelka za ravnanje s človeškimi viri v Addiko banki d.d..

Skupna ugotovitev udeležencev panela je bila, da so mednarodne akreditacije, ki so znak kakovosti izobraževalnih inštitucij, neizbežna pot razvoja izobraževalnih ustanov, ki morajo gospodarstvu in družbi zagotoviti kompetentne diplomante. Posebej so bili izpostavljeni dosežki Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki je z vidika doseženih standardov kakovosti vodilna poslovno ekonomska šola v regiji. Dekanja je v razpravi poudarila, da je Ekonomska fakulteta ponosna na pot, ki jo je prehodila, hkrati pa se zaveda, da vzdrževanje kakovosti pomeni nenehno trdo delo za vse deležnike fakultete. Izpostavila je zavezo Ekonomske fakultete, da s svojimi izkušnjami prispeva k dvigu kakovosti na področju poslovnega in ekonomskega izobraževanja v regiji ter se zavzela za krepitev sodelovanja med šolami regije centralne in vzhodne Evrope. Foruma sta se udeležila tudi prof. dr. Nevenka Hrovatin, vodja skupnega magistrskega programa »Javni sektor in ekonomika okolja« (JMPSE – Joint Master Program in Public Sector and Environmental Economics), ki ga Ekonomska fakulteta v Ljubljani izvaja v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto v Sarajevu, in Zdenko Rojec, mag. posl. ved, strokovni sodelavec programa.

 

IMG-e00f28fc894f311cd433c50a3db85926-V

Sprejem udeležencev s partnerskih fakultet pri dekanu Ekonomske fakultete  v Sarajevu prof. dr. Kemalu Kozariću.

 

 


Image gallery:

Publish your comment: