EF » EFnet » Novice » Društvo študentk poslovnih ved je organiziralo okroglo mizo z naslovom »Krilo med hlačami«

Društvo študentk poslovnih ved je organiziralo okroglo mizo z naslovom »Krilo med hlačami«

14.03.2018

Članice Društva študentk poslovnih ved so  8. marca 2018 na Ekonomski fakulteti  organizirale okroglo mizo z naslovom »Krilo med hlačami«, s katero so obeležile mednarodni praznik, ki simbolizira politično in socialno enakopravnost žensk ter njihove dosežke na različnih področjih družbenega delovanja.

Na okrogli mizi so sodelovale gostje z dolgoletnimi izkušnjami in uspehi v poslovnem svetu in širšem javnem okolju:

  • mag. Alenka Bratušek, poslanka v Državnem zboru Republike Slovenije in nekdanja predsednica Vlade RS,
  • mag. Alenka Gorenčič, direktorica davčnega svetovanja v podjetju Deloitte,
  • Nevenka Kržan, direktorica in partnerka podjetja KPMG,
  • dr. Jožica Rejec, dolgoletna nekdanja predsednica uprave podjetja Domel in
  • mag. Melita Rozman Dacar, direktorica Tovornega prometa Slovenskih železnic.

Udeležence dogodka sta najprej pozdravili Petra Cirar, predsednica društva, in prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete, ki sta  se gostjam in vsem prisotnim zahvalili za odziv ter vsem zaželeli zanimivo razpravo, damam pa sta voščili ob mednarodnem prazniku žensk. Dekanja je poudarila, da je fakulteta ponosna na aktivnosti različnih študentskih društev in na njihove številne iniciative, posebej pa je pohvalila Društvo študentk poslovnih ved in njihovo željo po prenašanju izkušenj starejših generacij na mlajše.

Gostje so z bogatimi osebnimi izkušnjami odgovorile na  aktualna in zanimiva vprašanja, kot so: kako priti na vodilne pozicije v pretežno moških okoljih in  uspešno delovati, ali obstajajo generacijske razlike in pristopi k reševanju problemov v poslovnem svetu, kako pomembna je v poslovnem okolju podpora moških zaveznikov. V odgovorih so se dotaknile tudi sodobnega razumevanja mednarodnega praznika žensk in feminizma.

Okroglo mizo je domiselno povezovala ustanovna članica društva Patricija Jukić, ki je z udeleženkami spregovorila o začetkih njihove poslovne poti in iz njih izvabila marsikatero čustveno in prisrčno pripoved o tem, s kakšnimi zadregami so se srečevale ob prvih korakih svojega poslovnega delovanja, ter o napakah, ki so bile sestavni del njihovega zorenja. Vse gostje so poudarile pomen trdega dela, vztrajnosti, stalnega učenja, doslednega ravnanja in ustreznih medčloveških odnosov. Svoje mlajše kolegice so spodbudile k pogumnim korakom na njihovi karierni poti in jim sporočile, da se jim, če bodo spoštovale izpostavljena načela, ni treba ničesar bati, saj bodo uspehi prišli. Tudi napake in boleče zgodbe bodo del njihove poti, a rezultati, ki sledijo trdemu delu, so vredni napora.

V klepetu po prireditvi so gostje pohvalile delovanje Društva študentk poslovnih ved in izrazile pripravljenost, da s študentkami in fakulteto tudi v prihodnje izmenjujejo izkušnje in sodelujejo pri različnih fakultetnih aktivnostih, namenjenih obštudijskemu izobraževanju študentov.

 

 


Image gallery:

Publish your comment: