EF » EFnet » Novice » Testni dostop do Gale Reference Complete do 13. aprila 2018

Testni dostop do Gale Reference Complete do 13. aprila 2018

19.03.2018, ,

Gale Reference Complete je multidisciplinarna zbirka primarnih in sekundarnih virov referenčnega gradiva, serijskih publikacij, literarne kritike in raziskovalnih virov ter celotnih besedil literarnih del in virov za raziskovanje zgodovine.

Zbirka virov med drugim vključuje tudi iskanje (in brskanje po disciplinah) po več kot 90 milijonih člankov iz kvalitetnih znanstvenih in strokovnih revij v Academic OneFile; digitalnih zbirkah dokumentov za raziskovanje različnih tem od srednjega veka do politične zgodovine 20. stoletja, vsebuje 149.000 biografskih zapisov znotraj Contemporary Authors, kritične literarne eseje, referenčne e-knjige, obsežen izbor literarnih komentarjev, gradivo o 130.000 avtorjih v Literature Resource Center ter skoraj 200 milijonov člankov iz dnevnih časopisov, dostop do več kot 150.000 pesmi in drugih literarnih del v LitFinder ipd.

Do 13. aprila 2018  je dostopna z lokacij Univerze v Ljubljani, tudi CTK in NUK in prek oddaljenega dostopa študentom in osebju Univerze v Ljubljani.

Pripombe in predloge lahko sporočite na cis@nuk.uni-lj.si.

 

Povzeto po Obvestilu NUK


Related news

Publish your comment: