EF » EFnet » Novice » Otvoritev razstave – Univerza za tretje življenjsko obdobje – »Skodelica brez kave …«

Otvoritev razstave – Univerza za tretje življenjsko obdobje – »Skodelica brez kave …«

11.04.2018

V mesecu aprilu se v Galeriji Ekonomske fakultete z razstavo, poimenovano  »Skodelica brez kave …«, predstavlja Univerza za tretje življenjsko obdobje – oddelek za keramiko pod mentorstvom keramičarke Lučke Šićarov.

Ob pogledu na keramične Skodelice brez kave, duhovitih zgodbicah oblikovalcev Univerze za tretje življenjsko obdobje Ljubljana in Lipa Domžale pomislimo morda na Cankarjev odnos do njegove matere. Le da je tokrat njegovo delo nadgrajeno na likovno oblikovan način. Izvrstno poznavanje gline kot materiala nam tako omogoča interpretacijo na zelo oseben, pripoveden način, ki tako opazovalca popelje v domišljijski svet ne slutenih razsežnosti.

Predstavljene, ročno izdelane uporabne skodelice so delo začetnikov in ustvarjalcev, ki (nekateri že desetletje) obiskujejo družabno izobraževanje v Ljubljani in Domžalah. Skozi njihova dela je prepoznan odnos do narave in okolja, ki jih motivira za ustvarjanje.

Skodelice in krožniki so izdelani iz različnih vrst gline, engobirane in glazirane na temperaturi 1.000 stopinj Celzija.

Mentorica Lučka Šićarov

Otvoritev razstave je potekala 10. aprila 2018  v prostorih Galerije.


Image gallery:

Publish your comment: