EF » EFnet » Novice » Znani finalisti rektorjeve nagrade za naj inovacijo 2018

Znani finalisti rektorjeve nagrade za naj inovacijo 2018

20.04.2018

Prijave na natečaj za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2018 so se sredi marca uspešno zaključile. Prejeli so 27 vlog, ki so ustrezale vsem razpisnim kriterijem. Izbranih je bilo osem finalistov, ki jih čaka še predstavitev pred širšo komisijo. Razglasitev zmagovalcev bo v sredo, 25. aprila 2018, na Univerzi v Ljubljani. Trem najbolj prodornim idejam bo rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič podelil priznanja in nagrade.

Člani projektnih skupin prihajajo s 16 članic Univerze v Ljubljani – Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Biotehniške fakultete, Ekonomske fakultete, Fakultete za družbene vede, Fakultete za elektrotehniko, Fakultete za farmacijo, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakultete za matematiko in fiziko, Fakultete za računalništvo in informatiko, Fakultete za socialno delo, Fakultete za strojništvo, Fakultete za upravo, Filozofske fakultete, Medicinske fakultete in Naravoslovnotehniške fakultete.

Vsi prijavljeni so se lahko udeležili serije štirih delavnic, na katerih so spoznavali sodobne pristope v podjetništvu ter ugotavljali, kako bolje strukturirati svoje poslovne ideje. Dobili so informacije, na kakšen način se lotiti trga, kako izvesti raziskavo ter kako interpretirati rezultate. Podučili so se tudi o upravljanju z intelektualno lastnino in se temeljito pripravili na učinkovito predstavitev svoje ideje pred občinstvom.

Komisija za izbor Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani, ki jo sestavljajo dr. Lidija Honzak (direktorica Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja), red. prof. dr. Tanja Dmitrović (prorektorica Univerze v Ljubljani za področje prenosa znanja) in mag. Primož Kunaver (direktor podjetja za poslovno svetovanje Primum, d. o. o.), je izbrala osem finalistov. V četrtek, 19. aprila 2018, so svoje ideje predstavili mentorjem iz gospodarstva, investitorjem, start-up podjetnikom in predstavnikom državnih inštitucij. Ti bodo kot predstavniki razširjene komisije glasovali in tako izbrali tri zmagovalce natečaja.

Kratko predstavitev finalistov si lahko preberete tukaj.


Publish your comment: