EF » EFnet » Gostovanja » Gostujoče predavanje Štefke Eržen pri predmetu Stroškovno računovodstvo

Gostujoče predavanje Štefke Eržen pri predmetu Stroškovno računovodstvo

09.05.2018

Pri predmetu Stroškovno računovodstvo v 3. letniku dodiplomskega študija – računovodska smer (UPEŠ in VPŠ), ki ga izvaja mag. Aleksander Igličar, je v torek, 8. maja 2018, predavala gostja iz prakse gospa Štefka Eržen, vodja podpore uporabnikom v podjetju OPAL d. o. o. iz Škofje Loke.

V predavanju z naslovom Spremljanje stroškov po stroškovnih mestih in projektih je predstavila izkušnje iz prakse pri vzpostavitvi informacijskega sistema OpPIS v raznih podjetjih z vidika spremljanja in nadziranja stroškov po stroškovnih mestih in projektih. Izpostavila je ključno vlogo poslovodstva pri opredelitvi zahtev po poročanju in posledično ustrezno postavitev informacijskega sistema, vzpostavitev evidentiranja dokumentov o stroških in pripravi ustreznih poročil, pri katerem je pomembno medsebojno sodelovanja računovodstva ter informatike z vsemi ostalimi poslovnimi funkcijami.

Informacijski sistem OpPIS je celovit ERP sistem, ki so ga razvili v podjetju OPAL in ga uporabljajo mnoga znana slovenska podjetja (Prevozi Petek, Šibo Group, Rudis, Računovodska hiša Unija, DUTB, IMP, Brinox).


Image gallery:

Publish your comment: