EF » EFnet » Novice » Naša študentka Tjaša Ristić z bronasto kolajno na evropskem prvenstvu poskrbela za zgodovinski uspeh slovenskega ženskega karateja

Naša študentka Tjaša Ristić z bronasto kolajno na evropskem prvenstvu poskrbela za zgodovinski uspeh slovenskega ženskega karateja

16.05.2018

Da se lahko tudi v slovenski ženski reprezentanci v karateju pohvalijo z žlahtno kovino na velikem članskem tekmovanju, gredo zasluge Tjaši Ristić, ki je minuli konec tedna zablestela z zgodovinsko (bronasto) kolajno na evropskem prvenstvu v Novem Sadu. »Zelo sem ponosna, da sem prav jaz tista, ki sem jo osvojila,« je vesela 24-letna Kranjčanka, ki takšnega uspeha ni pričakovala.

»Vem, da zmorem marsikaj, toda po tem, ko je novo vodstvo na zvezi lani zamenjalo reprezentančnega trenerja, sem imela manjšo krizo in nisem bila več tako stanovitna. S prejšnjim ženskim selektorjem Matjažem Končino, ki je svoj čas deloval tudi v našem klubu (Karate klub Kranj), sem namreč odlično sodelovala in potrebovala sem čas, da sem se navadila na novega trenerja Damirja Vrbaniča,« je pojasnila Ristićeva in zasluge za svoj imeniten uspeh pripisala tudi klubskemu trenerju Jaku Šarabonu, Roku Trostu, ki skrbi za njeno telesno pripravljenost, in športni psihologinji Tanji Kajtna. Na prvo mesto pa je postavila očeta Draga Ristića, tudi trenerja, ki ji že od vsega začetka stoji ob strani – tako pri vzponih kot tudi padcih.

»Grem korak za korakom, stopnico za stopnico, moj dolgoročni cilj pa so seveda olimpijske igre leta 2020 v Tokiu,« je poudarila Ristićeva in preračunala, da bi do olimpijskih iger končala še magisterij na Ekonomski fakulteti.

Tjaša Ristić se bo letos udeležila še sredozemskih iger v Tarragoni in svetovnega prvenstva v Madridu.

Tjaši za njen zgodovinski uspeh iskreno čestitamo.

VIR: DELO


Publish your comment: