EF » EFnet » Novice » Otvoritev poletne šole z dogodkom International Evening

Otvoritev poletne šole z dogodkom International Evening

09.07.2018

Poletna šola Ekonomske fakultete, ki tradicionalno poteka tri tedne v juliju, je kvaliteten in mednarodno cenjen program poletnega izobraževanja za dodiplomske in podiplomske študente iz vsega sveta. V torek, 2. julija 2018, se je z dogodkom International evening tudi uradno otvorila letošnja poletna šola. Udeleženci, teh je preko 400, so se tako spoznali s profesorji ter že prvi dan navezali prijateljstva med seboj ter skovali načrte za prihodnje dni.

Glede na to, da udeleženci prihajajo iz različnih delov sveta, je ideja otvoritvenega dogodka zasnovana tako, da udeleženci poletne šole predstavijo kulturo svoje države, hkrati pa spoznajo tudi kulture ostalih udeležencev. Avlo Ekonomske fakultete so tako preplavile mize, katerih vsaka je pripadala določeni državi, na njej pa so lahko obiskovalci našli razne predmete, ki najbolje opisujejo predstavljeno kulturo. Tako so nekateri prinesli hrano, spet drugi pijačo, nekateri pa so bili mnenja, da se bodo najbolje predstavili z izdelki, na katere so kot narod ponosni.

Ko so bile mize polno in lepo okrašene, je bil čas, da se spoznavni večer zares prične. Udeleženci so tako hodili od mize do mize, poskušali različne dobrote in izvedeli veliko novega in zanimivega o drugih kulturah, z veseljem pa so predstavili tudi svojo. Med seboj pa se niso spoznali le prek pokušanja tradicionalne hrane in pijače, ampak so se ob ritmih glasbe zabavali vse do poznih večernih ur. Tako je bil led prebit in nova prijateljstva stkana.

Iz pogovora z udeleženci iz celega sveta je bilo moč razbrati, da so se le ti za poletno šolo odločili predvsem zaradi novih izkušenj. Prijazni sogovornici iz Kazahstana sta ob vprašanju, zakaj sta se odločili, da se udeležita poletne šole na EF v Ljubljani, povedali: »Za poletno šolo sva se odločili predvsem zato, da spoznava Evropo, novo kulturo in ljudi ter pridobiva nove prijatelje.« Dodali sta še: “Upava, da bova prejela čim več znanja. Tukaj sva šele en dan, Ljubljana nama je zelo všeč in komaj čakava, da jo raziščeva.”

Prav neverjetno je bilo opazovati, kako je Poletna šola ustvarila okolje, kjer so se prav vsi udeleženci med seboj družili in zabavali ter ni bilo moč zaznati nobenih predsodkov, nestrpnosti ali slabe volje. Vsem udeležencem želimo, da bi se v času poletne šole imeli čim lepše in bi se domov vrnili z nepozabnimi izkušnjami in neverjetnimi spomini!

Anja Puc, Efnews


Publish your comment: